Operación Triunfo ha estat la porta d'entrada a la fama per a molts joves cantants. L'Acadèmia ha estat l'origen per a uns quants artistes. Encara que no a tots els ha anat tan bé com a David Bisbal, per exemple.

En aquest sentit, Rosa, guanyadora de la primera edició del concurs, reconeixia fa unes setmanes que no trobava feina. Que no li trucaven per fer concerts. I s'oferia (gairebé suplicant) als productors per tornar a l'escenari. "Sóc barata", afirmava.

Virginia Maestro, guanyadora d'Operació Triomf 2008

Però la cantant andalusa no és l'única que ha patit alts i baixos al llarg de la seva carrera des que va sortir del talent xou musical. Una altra de les que ha recorregut un camí convuls és Virginia Maestro, guanyadora de l'edició de 2008 d'Operación Triunfo.

Després de coronar-se com la millor per al públic i per al jurat d'OT el 2008, Virgínia va fitxar per Sony BMG. A més, va adoptar el nom artístic Labuat. I aviat va començar a realitzar els seus primers treballs per a la discogràfica. Tot això amb el suport de Risto Mejide, que des del primer moment va apostar per ella.

Trenca amb Risto Mejide i ara vol fer classes de cant

Tanmateix, Virginia Labuat, com va passar a dir-se, no va tardar a trencar amb el televisiu productor. De fet, el 2011 ja publicava el seu segon disc al marge de Mejide. El títol d'aquest segon treball era 'Dulce Hogar'. I el productor va ser Bernardo Calvo.

A més, el publicista Mejide no va ser l'únic que va canviar en la vida de la cantant. Virgínia va recuperar el seu cognom per tornar a dir-se Virginia Maestro. I també va lluir un nou look, abandonant la morenor per mostrar un cabell ros que, per cert, li queda bastant bé.

Anys després de passar desapercebuda, Virgínia va prendre nou protagonisme durant el confinament per la pandèmia del coronavirus. Va ser una de les artistes que es va sumar a la moda d'oferir concerts des de casa a través de les xarxes socials. En els moments més durs va recórrer a la música, una de les passions de la seva vida, per empatitzar amb els seus seguidors.

Així mateix, declarada fan dels Beatles i d'Amy Winehouse, Maestro actualment participa en el vídeo-podcast el5Beatle, en el qual es repassen aspectes i curiositats de la història del grup de Liverpool.

I atenció, perquè ara té un nou repte. La guanyadora d'OT 2008 vol ajudar els que es trobaven com ella abans d'entrar a l'Acadèmia i pretén fer classes de cant. "Cantar per a mi sempre va ser natural, un joc en el qual evadir-me de tot i connectar amb mi i amb els altres. Un univers infinit del que continuaré aprenent sempre. Què és per a tu?", escriu a les xarxes socials, on ha deixat clares les seves intencions de convertir-se en vocal coach.

En l'actualitat, Virgínia viu a Madrid en companyia de la seva germana, des d'on es desplaça a diferents destins per fer alguns concerts de petit format.