Es pot dir que els aristòcrates tenen moltes coses en comú: diners, joies, i un estil de vida molt luxós. Tanmateix, la marquesa de Griñón ha confessat que té alguna cosa més en comú amb la Reina Letízia, la seva addicció a una beguda mil·lenària.

Recentment, Tamara Falcó va compartir un vídeo on se la pot veure arribant a casa després d'un dia molt ocupat. Per refrescar-se, l'aristòcrata obre la nevera per treure una de les seves tantes ampolles de Kombucha, una beguda fermentada que prenien els samurais a causa de les seves propietats i beneficis naturals. A causa del procés de fermentació, aquesta beguda desenvolupa un percentatge mínim d'alcohol, una dada irrellevant per als consumidors en general, però que pot ser de vital importància per a les dones embarassades i les persones que pateixen de malalties hepàtiques.

Publicació d'Instagram de Tamara Falcó (@tamara_falco)

De la mateixa forma que ho fa la Reina Letízia, Falcó ha substituït per complet el consum de refrescos per beure exclusivament aquesta beguda a base de fulles de te, que es caracteritza per les seves propietats antioxidants. Falcó assegura que aquesta beguda l'ajuda a reposar energies, accelera el metabolisme i la pèrdua de greixos. A més, dins dels seus beneficis es troba l'aportació de probiòtics naturals, essencial per equilibrar la flora intestinal. Aquesta beguda s'obté de la fermentació natural dels fulls de te verd i el sucre a través de diversos tipus de llevats i bacteris coneguts com a Scoby, les quals consumeixen tota la sucre produïda en la fermentació, creant una beguda gasosa 100 % natural i amb un contingut calòric molt baix, ideal per mantenir-se en forma.

La Kombucha s'elabora artesanalment a través d'un procés manual de la selecció dels fulls de te verd que han romàs mínim tres anys en la planta, ja que aquests fulls contenen més nutrients i minerals que els fulls més joves. A més, un dels atractius d'aquesta beguda és que té un sabor semblant al de la sidra i diverses empreses de producció orgànica estan incloent altres varietats de sabor en fermentar el Scoby amb sucs premsats en fred.

Reina Letizia / EFE

Reina Letizia / EFE

Tamara Falcó i la Reina Letízia consumeixen la mateixa marca de kombucha anomenada Komvida. Aquesta marca realitza els seus productes de forma orgànica i artesanal a Extremadura, impulsant així la producció nacional d'aquesta beguda mil·lenària. Igual com el iogurt, el kimchi i el quefir, aquesta beguda que data de fa més de 2.000 anys, té una gran quantitat de bacteris beneficiosos per a l'organisme. Els especialistes que ho recomanen han indicat que pot millorar l'acne, la hipertensió, el restrenyiment, millorar la digestió, disminuir la fatiga i millorar el sistema immunològic.

El te de Kombucha té fitonutrients que contenen propietats antimacrobianes i és ric en antioxidants que promouen una millora en les funcions hepàtiques i renals, reduint així les complicacions de salut produïda per la diabetis. Així mateix, aquest te és ric en àcid fòlic i vitamines del complex B, que són vitals per a la producció de noves cèl·lules al cos.