El músic britànic John Lydon, més conegut com a 'Johnny Rotten', líder dels Sex Pistols, va confirmar recentment que competirà per convertir-se en el representant oficial d'Irlanda al Festival de la Cançó de Eurovisió el 2023, esdeveniment que se celebrarà el proper mes de maig a Liverpool. Amb aquesta revelació, el que fos considerat com un dels exponents més importants del punk en la dècada dels 70 ha sorprès tots els seus fans amb aquesta notícia inesperada.

Segons les seves declaracions, el músic actuarà amb la seva banda actual, Public Image Ltd (PiL), en un programa de televisió irlandès, anomenat 'Late Late Show', el proper 3 de febrer de 2023. En aquest xou elegiran el representant d'Irlanda, país que ha guanyat el primer lloc del Festival de Eurovisió en set ocasions. Durant la seva participació, Lydon interpretarà la cançó 'Hawaii', una balada que li va compondre a la seva esposa, Nora Forster, que pateix d'Alzheimer, per recordar els bons moments que van viure mentre gaudien de les càlides aigües d'aquestes illes del Pacífic.

D'acord amb la descripció de l'exvocalista de 'Sex Pistols', aquest tema és "una cançó d'amor reflexiva, personal, però universal". A més, va indicar que aquest tema està especialment dirigit "a tots aquells que estiguin passant mals moments en el viatge de la vida, amb la persona que més els importa. És també un missatge d'esperança que diu que l'amor el conquereix tot", va afirmar en una conversa amb RTÉ. Aquesta no seria la primera vegada que Johnny Lydon intenta representar a Irlanda al Festival de Eurovisió, ja que també va presentar la seva postulació el 2018 amb el tema 'Pleased to Meet You', però en aquell moment va ser descartat i la cadena pública irlandesa va elegir internament el jove cantant Ryan O'Shaughnessy, que va acabar al lloc 16 a la final amb 136 punts. En aquesta ocasió, la decisió estarà en mans del públic, un jurat irlandès i un altre jurat internacional, que triaran entre l'agrupació de Lydon i d'altres cinc propostes. I és que, malgrat haver nascut a Londres, Anglaterra, el 31 de gener de 1956, els seus pares són irlandesos. La seva mare és originària del comtat de Cork, mentre que el seu pare va néixer al comtat de Galway.

John Lydon: enemic d'Isabel II

Va ser a finals de la dècada dels 70 quan 'Johnny Rotten', pseudònim de John Lydon i líder dels 'Sex Pistols', es va fer mundialment famós pels seus irreverents temes que arremetien contra la reialesa britànica. En una de les seves cançons més famoses, titulada 'God save the Queen', l'agrupació expressava frases com: "Que Déu salvi la reina. Ella no és un ésser humà. No hi ha futur en el somni d'Anglaterra; El seu règim feixista et va fer imbècil. Una potencial bomba d'hidrogen".

Ara, gairebé cinc dècades després d'haver-se consagrat com els màxims representants del moviment punk al Regne Unit, Lydon intentarà portar el nom de la nació dels seus pares al cim del Festival de la cançó més important d'Europa.