Tots reconeixen Scarlett Johansson com "La viuda Negra" de l'univers cinematogràfic de Marvel, una dona audaç, intuïtiva i valenta com la temible espècie d'aranya amb la qual se li relaciona. Tanmateix, la bonica actriu de 37 anys pateix d'una de les fòbies més comunes a nivell mundial: l'entomofobia.

L'actriu nord-americana li té pànic dels insectes, en específic, a les paneroles i tot des d'un acostament gens agradable que va tenir amb un parell d'elles. Scarlett ha comentat que sentia aversió per aquests insectes com la gran majoria de les persones, però gens extrem, fins que un dia, fa alguns anys, va despertar amb una panerola a la seva cara i una altra a un dels seus peus. Des d'aquell moment el trauma va ser irreversible, i no ha pogut ser a prop de cap d'elles sense entrar en pànic.

Scarlett Johansson caracteritzada com la Vídua Negra

Scarlett Johansson com la 'Viuda Negra' / Agència

L'actriu va confessar que ha intentat en diverses ocasions superar la seva fòbia, tanmateix, no ha tingut èxit, ja que és incapaç d'apropar-se i molt menys tocar una panerola des d'aquest terrible incident. "Una vegada vaig conèixer una nena que en realitat tenia paneroles africanes gegants com mascotes, i jugava i s'hi preocupava. Sovint tractava que jo toqués algunes de les seves paneroles mascota, però no podia. Li vaig dir que li tenia por des que una vegada em vaig despertar amb una panerola caminant-me per la cara i n'hi havia un altre a la meva sabata", va recordar l'actriu en una entrevista per a 'The Courier Mail'.

Aquesta fòbia és una de les més comunes, i es basa en la por irracional que senten les persones davant de la presència d'insectes, podent ser tots o només una espècie d'ells, com en el cas de Scarlett Johansson. Aquesta fòbia pot manifestar-se en qualsevol lloc on hi pugui haver més presència d'insectes de l'habitual, per exemple: els parcs, les muntanyes, les platges, selves i boscos. La majoria de les persones que pateixen d'aquesta fòbia se senten avergonyits, ja que la majoria dels insectes no suposen un perill major per als humans, i són bastant inofensius. Les persones que pateixen d'entomofobia pateixen d'atacs d'ansietat i angoixa persistent davant de la presència d'insectes. Tan sols l'imaginar que puguin trobar-se amb un al seu camí pot desencadenar un atac de pànic, produït per la por.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson com la 'Viuda Negra' / Agència

Les paneroles no és l'únic animal del qual "La vídua Negra" li té por, ja que ha confessat que també sent temor quan està a prop dels ocells. "És alguna cosa relacionada amb les ales i els pics i tot l'aleteig. Em terroritzen", va comentar amb referència a la seva participació en la pel·lícula "Un lugar para soñar", al costat de Matt Damon. "Si m'hagués demanat que em posés un ocell a l'espatlla, ho hauria fet, però m'hauria resultat molt difícil", va assenyalar.

La coneguda superheroi de Marvel mostra el seu costat més susceptible i humà al confessar a tots els seus fans les seves fòbies i temors. Encara no ha pogut superar la seva fòbia, però ho continuarà intentant, esperant que un dia pugui veure una panerola sense paralitzar-se.