El cantant britànic Sting, que es troba en aquests moments realitzant una reeixida gira mundial, ha acabat a la presó després d'haver complert una promesa. I no, l'intèrpret de temes com 'Roxanne' i 'Every Breath You Take' no estaria complint una condemna per algun delicte del passat, ja que la seva visita a la presó de màxima seguretat de Secondigliano a Nàpols, Itàlia, es deu a una promesa que li va fer al pare Antonio Loffredo, exrector de la basílica de Rione Sanità, de Milà.

L'exvocalista de 'The Police', que està molt vinculat al negoci vinícola a Itàlia, es va reunir amb Loffredo per parlar del projecte 'Metamorphosis' de la Fundació San Gennaro, que té com a finalitat "transformar el dolor en esperança". En aquell moment, el sacerdot italià li va revelar al cantant que els presos rebien formació per a l'elaboració de rosaris. A més, també reben classes al taller de fusta per fabricar els seus propis instruments musicals com violins i guitarres.

Sting va deixar de banda els escenaris i va interpretar les seves cançons més famoses en una presó

Aquesta iniciativa va sorprendre a Sting, així que li va prometre que acudiria a la presó per interpretar alguns dels seus temes més famosos al davant a centenars de persones privades de llibertat. En una xerrada amb el diari italià 'la Repubblica', el cantant britànic, de 71 anys, va indicar el següent: "Agraeixo el Padre Antonio per donar-me a conèixer el treball i l'equip d'Arnoldo Mosca Mondadori. Crec que les eines creades per la fundació són una meravellosa transformació del dolor de molts, representen la bellesa i la dignitat inherent tot ésser humà".

Sting va rebre un regal handmade de molt significat

Durant la seva presentació, que va ser filmada per ser inclosa en un documental anomenat 'Puc entrar? Una oda a Nàpols', Sting va rebre com a regal la primera guitarra feta a mà pels presos de Secondigliano. Aquest instrument és molt significatiu, ja que està construït amb peces de fusta d'un vaixell que va transportar centenars de migrants que van fugir dels seus països natals a la costa d'Itàlia. Immediatament, Sting la va afinar i va procedir a tocar amb ella la cançó 'Fragile', un tema que ha reescrit i que va dedicar a Ben Linder, un jove assassinat a Nicaragua. Aquesta nova versió, que s'ha convertit en un himne a l'esperança, defensa les arts i la no-violència, mentre fa referència a la realitat de les presons.

Lucia Castellano, administradora de les presons de la regió de Campania a Itàlia, va revelar que "no va ser fàcil dur a terme aquest projecte de capacitació en una realitat complicada com la de Secondigliano, que allotja unes 900 persones", però Sting va complir la seva paraula i va aconseguir convertir un escenari trist en un lloc ple d'esperança, almenys per alguns minuts. Aquesta presentació de Sting a Nàpols no formava part del calendari de dates de la seva gira 'My Songs', que va arrencar fa poc més de tres anys, i que el portarà a Espanya el proper mes de juny en una presentació al Bilbao Arena.