Fa uns mesos la mateixa Jane Fonda comunicava una terrible notícia als seus seguidors. Li van diagnosticar limfoma d'Hodgking de cèl·lules B. No obstant això, lluny de caure en el derrotisme, es va mostrar positiva en tot moment. L'actriu va escriure en un blog de la seva pàgina web com se sentia tan sols quatre dies després de ser diagnosticada. Agraeix totes les mostres de suport i afecte que ha rebut des d'aleshores.

Jane Fonda ja va lluitar contra el càncer fins i tot en dues ocasions. Li van assegurar que "es tracta d'un càncer molt tractable i s'ha avançat molt amb la medicació que s'administra als pacients". "Des de la setmana passada, m'han escrit moltes persones o han publicat que han patit aquest tipus de càncer i porten diverses dècades lliures de la malaltia. Bé, estic a punt de complir 85 anys, així que no hauré de preocupar-me durant 'diverses dècades'. Amb una en tinc prou".

L'emotiva carta de Jane Fonda, en la que revela que són els seus últims anys de vida

En plena lluita contra el càncer, Jane Fonda ha compartit amb els seus seguidors un dels seus textos més emotius. Durant aquestes últimes setmanes ha pensat en la mort i en l'última etapa de la seva vida. "Quan arribis a la meva edat, el millor serà que siguis conscient de la quantitat de temps que hi ha darrere teu en lloc de davant. És senzillament ser realista", ha escrit Jane Fonda a través del seu perfil d'Instagram, que segueixen més de dos milions de persones. Encara que el seu càncer té un 80% de supervivència, ella és conscient que ja té una edat molt avançada, 85 anys. Si no mor pel càncer, morirà per vellesa. I és que és llei de vida. Per aquesta raó, aprofita al màxim els seus últims anys.

Jane Fonda agencia EFE
Jane Fonda agencia EFE

La mítica actriu vol deixar clar que no té cap por de la mort. "Estic a punt, he tingut una gran vida i no em puc queixar. Repeteixo, no és que vulgui anar-me'n, però soc conscient que serà més primerenc que tard".

El limfoma d'Hodgkin és un tipus de càncer que s'origina en els nòduls limfàtics, que formen part del sistema immunològic. Ella mateixa va compartir amb els seus seguidors les altes esperances de vida que tenia.

A més, també se sentia molt afortunada "perquè tinc assegurança mèdica i accés als millors metges i tractaments. M'adono, i és dolorós, que soc una privilegiada en això. Gairebé totes les famílies dels Estats Units han hagut d'enfrontar-se al càncer en un moment o un altre i massa no tenen accés a l'atenció sanitària de qualitat que jo estic rebent, i això no està bé".