Paula Vázquez va tornar a la televisió de la mà d'Amazon Prime Video. La mítica presentadora va agafar les regnes de Celebrity Bake Off, el format revelació de la temporada passada, però, amb tot, sembla que no tindrà segona edició. També ha participat en altres programes de plataformes en streaming, com Netflix o Movistar+. La ferrolana ha desaparegut de la televisió en obert.

Durant molts anys va ser la presentadora més sol·licitada per les cadenes generalistes. El juego del euromillón, Gran Hermano o La isla de los famosos són alguns dels espais que va presentar amb notable èxit. Encara que ara roman més apartada, continua sent un dels rostres més populars. Precisament és aquesta popularitat la que li ha servit per visibilitzar un problema de salut.

Paula Vázquez se sincera a les seves xarxes socials

El passat 2 d'octubre de 2019 Paula Vázquez va publicar diverses fotografies on mostrava un problema a la pell, amb parts visiblement envermellides. "És una malaltia crònica de la pell que afecta només el rostre, en especial, les galtes, el front, la barbeta, el nas i els ulls. És com tenir acne, però a partir dels 40 en el meu cas". Es tracta de rosàcia.

Uns dies abans va ser Dani Martín qui va parlar d'aquesta mateixa malaltia. "Potser trobem un remei. Per a ell no és cap inconvenient. Tanmateix, a mi sí que em molesta. Encara que aprenc a viure amb ella", exposava.

Paula Vázquez XARXES
Paula Vázquez XARXES

La rosàcia és una afecció cutània que es manifesta a la cara. Es caracteritza per l'enrogiment d'algunes parts per la inflamació dels vasos sanguinis. S'estima que afecta el 10% de la població, i, com bé comenta Paula Vázquez, afecta més les persones més grans de 30 anys. "El 2017 tenia un brot molt important, la cara inflamada i vermella, feia mal, una espècie de picor i, de sobte, els ulls... vermells, secs i amb dolor. Fins i tot em trobava marejada", assegurava.

Les persones que pateixen rosàcia també poden notar una inflamació del nas, pell gruixuda en zones com la barbeta i l'aparició d'una espècie d'acne. Existeixen quatre tipus de rosàcia: eritemato-telangièctasi, papulopustulosa, ocular i fimatosa.

Es recomana utilitzar protecció solar amb un factor elevat durant tot l'any, ja que la rosàcia sol aparèixer més en pacients amb la pell més pàl·lida. També és convenient evitar llargues exposicions al sol i els canvis bruscos de temperatura. Així com situacions d'estrès. "A mi un vi negre d'estiu em destrossa la cara, o el sol, els canvis de temperatura... Oblida't d'entrar en una sauna", explica la presentadora.