'El Hormiguero' és el programa de més èxit de la televisió. El format presentat per Pablo Motos aconsegueix gairebé tots els dies ser el programa més vist i es porta el minut d'or. No té rival. L'espai de Trancas i Barrancas acumula ja 17 temporades i no mostra símptomes de desgast. El valencià i el seu soci, Jorge Salvador, han donat amb la màquina de fer diners. La seva productora, 7 i acció, és una de les més rendibles.

Segons es recull en els comptes de 2021 de 7 i acció presentades el Registre Mercantil, Motos i Salvador es van repartir el 2021 vuit milions d'euros en dividends de l'empresa, quatre per a cada un ja que controlen al 50% la productora.

Chanel i Pablo Motos ATRESMEDIA
Chanel i Pablo Motos ATRESMEDIA

Respecte a la facturació total, 7 i acció va registrar 29,4 milions d'euros el 2021, gairebé un 15% més del que van ingressar el 2020. Tanmateix, el benefici de 2021 es va reduir un 4,7%, traduint-se en 6,179 milions d'euros. No obstant això, Pablo Motos i Jorge Salvador, a través de les seves empreses Japala Japala i Primetime Productions, respectivament, van decidir distribuir "dividends amb càrrec a reserves de lliure disposició", per import dels ja esmentats vuit milions. L'empresa Japala Jalapa, en poder de Pablo Motos, va obtenir un benefici de 4,22 milions d'euros, un 30% més que l'any anterior.

Jesulín d'Ubrique ANTENA 3
Jesulín d'Ubrique ANTENA 3

On més es nota la despesa és els sous del personal. 'El Hormiguero' compta amb un equip de 85 persones. El 2021 la despesa personal és la que més va incrementar la seva quantia. Va arribar fins als 12,86 milions d'euros, el que suposa d'un desemborsament d'un 28% més en plantilla. També es detalla en els comptes que Jorge Salvador i Pablo Motos van rebre 100.000 euros com a remuneració per l'acompliment del seu càrrec.

'7 i acció' també ha produït altres programes, encara que de menor magnitud, com 'El Desafiament'. Encara que també reporta beneficis. El format es prepara per als enregistraments de la seva tercera edició després del bon rendiment de les dues últimes en la nit dels divendres amb Roberto Leal al capdavant.

Jorge Salvador
Jorge Salvador

'El Hormiguero' aposta fort amb les seves seccions, on més diners s'inverteixen és en la ciència de Marrón. Compte amb convidats d'excepció tots els dies i amb col·laboradors de renom com Tamara Falcó, Nuria Roca, Carlos Latre, Omar Montes, el Monaguillo, entre d'altres.

Sembla que el programa de '7 i acció' no tindrà final, ara per ara. Tant Jorge Salvador com Pablo Motos estan molt contents amb els resultats i el grup de comunicació també. La intenció és arribar com a mínim a les 20 temporades. "Mai no hauria pensat en tant temps. Jo pensava que fer vuit anys com a 'Cròniques Marcianes' era un impossible i fixa't, ja l'hem doblat, flipant!". I fins quan hi haurà 'El Hormiguero'? "Per a mi l'objectiu és aconseguir arribar a 20 anys", respon el català.