Per a la majoria, les xarxes socials són una finestra per compartir i connectar-se amb el seu cercle social. Però ningú no pot ignorar el fet que també són una eina per generar ingressos. Els beneficis d'aquest negoci no s'escapen de les celebritats, que tenen diverses oportunitats d'engrossir els seus comptes bancaris amb la seva popularitat. Si alguna vegada t'ha sorgit el dubte de quant profit poden obtenir de les xarxes, aquí t'assabentaràs d'algunes dades, ja que, entre les personalitats més seguides, només Messi i Justin Bieber guanyen més que Jennifer López per publicació a Instagram.

Els negocis es van expandir per complet quan van arribar les xarxes socials a escena, donant origen al màrqueting digital i a centenars de formes noves per guanyar diners. El cert és que les empreses d'avui dia s'interessen més en personalitats amb presència en xarxes, siguin cantants, actors, esportistes o influencers per a la promoció de productes. Instagram és una de les plataformes més populars a tot el món i compta amb més d'un bilió d'usuaris. I si hi ha famosos que guanyen milions a l'any amb els seus tractes són Jennifer López, Messi i Justin Bieber. Només que, com et podrà sorprendre, el campió del món i l'estrella canadenca guanyen més que JLo per publicació.

Quina és la diferència d'ingressos a Instagram entre Messi, Justin Bieber i Jennifer López?

Per fer publicitat a Instagram no necessàriament cal donar-ho a entendre explícitament. Amb la fotografia del famós, una story o fins i tot una etiqueta és suficient perquè l'empresa assoleixi el cim. Com dèiem anteriorment, sí que és indispensable que el compte acumuli una bona quantitat de seguidors per aconseguir un nivell d'exposició superlatiu. És així com l'esposa de Ben Affleck ha aconseguit contractes molt avantatjosos i s'embutxaca una bona suma pels seus serveis.

López, al contrari d'altres celebritats, no converteix cada una de les seves publicacions en un anunci publicitari. En canvi, prefereix tenir un balanç entre els seus moments familiars, postejos de looks, vídeos de throwback i promocions d'altres marques. Amb més de 230 milions de seguidors, ha aconseguit la fórmula per mantenir els seus fanàtics enganxats. A tal efecte, no només obté un pagament per les seves publicacions orgàniques, sinó que amb els contractes que firma pot cobrar fins i tot 663 mil dòlars per donar a conèixer qualsevol producte.

Malgrat ser una de les 10 estrelles que més diners cobren per publicació a Instagram, és superada per Lionel i Justin. Fa unes setmanes que l'astre de Rosario va fer història en aconseguir la publicació d'Instagram amb més likes. Això sense comptar que és una de les persones més rellevants del moment després de guanyar la Copa del Món. Per la qual cosa, fins ara, 695 mil dòlars és la xifra que exigeix per post. Finalment, entre els cantants més famosos del món està l'intèrpret de Baby, qui té més de 272 milions de seguidors i gana 740 mil dòlars per col·laboració a la xarxa social.

Sorpresa? Aquest any potser veiem Messi, Justin Bieber o Jennifer López escalar uns llocs a Instagram.