Matías Prats és un dels rostres més coneguts de la petita pantalla. Igual que el seu pare té una llarga trajectòria en els informatius, especialment en els d'Antena 3. Un currículum irreprotxable, el presentador és un dels periodistes més ben valorats. Ha passat pràcticament per totes les franges d'informatius, actualment en l'edició de caps de setmana. I al seu costat ha tingut grans professionals de la talla de Susanna Griso o Lourdes Maldonado.

Tanmateix, mentre Griso té programa propi a Antena 3, 'Espejo Público', Lourdes Maldonado ha desaparegut de la petita pantalla després de tants anys donant tota mena de notícies, des de les més amables fins a les més tràgiques.

Lourdes Maldonado
Lourdes Maldonado

Maldonado és llicenciada en Ciències de la Informació i especialitza en Periodisme Audiovisual. Els seus inicis professionals van començar a la televisió local d'Irun, on va estar tres anys, mentre compatibilitzava aquest treball amb Onda Cero i l'Agence France-Presse.

El seu gran pas va arribar l'any 2000 quan va saltar a presentadora de l'Informatiu territorial. Van ser uns anys durs, ja que va viure dos dels atemptats d'ETA contra la redacció d'Antena 3. El 2003 va passar a la televisió nacional. Aquell any va substituir a Sonsoles Suárez a 'Espejo Público'. Als directius els va encantar el seu treball i van decidir concedir-li la presentació dels informatius de cap de setmana de la cadena.

Lourdes Montes va desaparèixer d'Antena 3 una dècada després

Va estar vinculada als informatius d'Antena 3 durant nou anys. El 2007 es va convertir en l'informatiu més vist de la televisió. En aquests nou anys va desaparèixer temporalment en dues ocasions per donar la benvinguda als seus dos fills. Està casada amb el periodista José Guerrero.

Lourdes Maldonado ANTENA 3
Lourdes Maldonado ANTENA 3

El 2012, després de gairebé una dècada vinculada als informatius de cap de setmana, va fer el salt a 'Antena 3 notícies 1' al costat de Vicente Vallés. Tanmateix, quatre anys després, de la nit al dia, va desaparèixer de la petita pantalla.

Antena 3 no la va acomiadar. La van declarar cap de l'àrea de Societat i Cultura d''Antena 3 Notícies'. El juliol de 2017 va començar una nova aventura a Telemadrid. Lourdes Maldonado va presentar i va dirigir el Telenotícies 1 al costat de Diego Losada. Una temporada després va presentar l'informatiu en solitari.

Tanmateix, el setembre de 2021 és cessada com a directora i presentadora de 'Telenotícies 1'. Actualment, Lourdes està apartada del focus mediàtic. Presenta esdeveniments culturals, científics i econòmics.