L'actor Mark Ruffalo ha proposat un nou model de producció cinematogràfica per aprofitar la vaga d'actors que està paralitzant Hollywood. L'intèrpret de Hulk ha convidat els seus col·legues a crear les seves pròpies pel·lícules i sèries independents.

Mark Ruffalo insta a crear "un nou món" per als actors

A través del seu compte de Twitter, l'estrella de Hollywood va escriure un missatge en el qual va instar els actors a crear el seu propi contingut i a organitzar un "nou món per als treballadors" de la indústria cinematogràfica.

"I si tots fem indie ara? Els creadors de contingut podrien crear un sistema de cinema i televisió al marge dels estudis i els serveis de streaming? Així hi hauria competició de veritat", va redactar l'actor de 'El preu de la veritat' a la xarxa social ja esmentada.

Mark Ruffalo
Mark Ruffalo

"Després fem el que sempre fem: crear bon contingut que poden comprar, o podem treure'l nosaltres i compartir els guanys. Han creat un imperi de bilionaris i creuen que ja no tenim valor. Mentre es relaxen als campaments d'estiu per a nens bilionaris rient com si fossin gats grassos, nosaltres organitzem un nou món per als treballadors", va continuar el missatge.

Tal com ressenya el lloc web d'Espinof, la idea de l'espòs de l'actriu Sunrise Coigney passa per compartir beneficis entre tots els treballadors, fent pel·lícules durant la vaga i permetent així que la resta de l'equip pugui continuar treballant.

"Hem de cuidar-nos entre nosaltres", va concloure el missatge de l'actor. La proposta de Mark Ruffalo ha estat rebuda amb suport per part d'alguns actors i cineastes. Susan Sarandon, entre d'altres, li ha donat suport i ha recordat que Matt Damon acaba d'arrencar un estudi indie. "Podem reorganitzar-nos en un nou sistema. Compartir els beneficis. La clau és la distribució", va explicar.

Mark Ruffalo i altres actors en contra del Royal Bank of Canada

Mark Ruffalo, Julianne Moore, Rachel McAdams, Edward Norton, Joaquin Phoenix, i més de 200 realitzadors, entre ells Adam McKay i Kat Coiro van firmar una carta oberta dirigida al CEO del Festival de Cinema de Toronto (TIFF), Cameron Bailey, en la qual criticaven l'altre patrocinador principal del festival, el Royal Bank of Canada (RBC).

Mark Ruffalo
Mark Ruffalo

"Valorem que això hagi estat portat a la nostra atenció per membres de la nostra comunitat cinematogràfica", va declarar Judy Lung, VP de Relacions Públiques i Comunicacions del TIFF, d'acord amb el recollit per Decine21.

"Som compromesos amb la sostenibilitat ambiental i reconeixem la importància d'abordar el canvi climàtic de manera ràpida i col·laborativa. Estem en discussions actives amb el RBC i apreciem la seva disposició a entaular un diàleg com a primer pas", va agregar.

Mentre que el RBC va assegurar que "donaria la benvinguda a l'oportunitat d'un diàleg" amb la comunitat cinematogràfica. L'entitat va emfatitzar la necessitat de prendre mesures més ràpides i enèrgiques per abordar el canvi climàtic i va esmentar els seus esforços continus per col·laborar amb clients, socis i comunitats indígenes en la recerca de la reconciliació. Va agregar a més que s'enorgulleix de ser el banc associat del TIFF.