Mario Vargas Llosa estava fart de les Preysler, i aquesta ruptura ha estat tot un alliberament. Ara reconeix que és feliç, envoltat dels seus, amb qui ha recuperat tota la relació. L'escriptor no va estar enamorat d'Isabel Preysler, més aviat va ser "un enamorament de la pichula", reconeix en un dels seus relats. Es va encapritxar d'ella la primera vegada que li va entrevistar, el 1986, però la reina de cors en aquell llavors no es va fixar en ell, ja que no era ningú important. Quan es va convertir en premi Nobel i ella va enviduar de Miguel Boyer, el va seduir.

Semblava una relació perfecta, ningú no la podia tombar, no obstant això tenia massa carències. Mentre Isabel Preysler va revelar que la ruptura es devia a "gelosia infundada" per part del peruà, el premi Nobel revela que pertanyien a mons totalment oposats, alguna cosa obvi a simple vista. Mario Vargas Llosa odiava el món de la faràndula a què pertanyia tant Isabel com Tamara. Aquests últims anys, la filla de Carlos Falcó s'ha convertit en una de les persones més famoses del país. Li truquen de tots els programes de televisió i la persegueixen els paparazzis constantment. Mare i filla han amassat una gran fortuna gràcies a les exclusives.

Tamara Falcó amb la família
Tamara Falcó amb la família

En el relat 'Els vents', Mario Vargas Llosa afegeix molts tints biogràfics. Revelaria algunes de les manies d'Isabel Preysler que més l'incomodaven, com la seva rutina de bellesa, que es prolongava gairebé una hora. No és una cosa estranya ja que a la socialité li encanta cuidar-se. És una persona que viu de la seva imatge.

Mario Vargas Llosa odiava les rutines de bellesa d'Isabel i Tamara

Destaca la mania d'utilitzar a tota hora cremes. "Després, quan jo els vaig preguntar per què es preocupaven tant per les cremes, els ungüents, els afaitis, els vaig notar incòmodes, com si hagués violat un terreny íntim. Després d'una llarguíssima pausa, un d'ells va murmurar: 'El nostre cos és sagrat i cal cuidar-lo'. Per a ells, en veritat, el sagrat són les perfumeries i les farmàcies". Aquestes s'escandalitzaven quan Mario els confessava que ell no utilitzava cap tipus de crema, ni tan sols quan prenia el sol. Es van emportar les mans al capdavant. L'escriptor no entenia com podien gastar-se gran part dels seus diners en cuidar-se la pell. Aquest que guanyaven "pels seus treballs eventuals i pel mer fet d'existir".

Mario Vargas Llosa biblioteca efe
Mario Vargas Llosa biblioteca efe

Moltes cremes, però Tamara Falcó no es cuidava com cal. Gràcies a Mario Vargas Llosa va solucionar un dels seus problemes més grans. Fa alguns anys, la xef va sorprendre tots en engreixar-se diversos quilos. Aquesta va explicar que el seu augment de pes es devia a un problema de salut. Li havien detectat hipotiroïdisme. La col·laboradora es va posar en mans d'especialistes, però també va fer cas a l'escriptor i es va aficionar a la clínica a la qual acudia tots els anys amb Isabel Preysler. El van ensenyar a cuidar el seu cos per dins i a aconseguir uns hàbits saludables. D'allà va arribar el gran canvi.