María León va ser detinguda per la Policia Nacional de Sevilla el cap de setmana passat. L'actriu va ser traslladada a dependències policials després de negar-se a identificar-se i suposadament agredir una agent clavant-li un cop de puny. La dona va necessitar atenció mèdica per la presumpta agressió, igual que la germana de Paco León, però en aquest cas perquè va patir un atac d'ansietat als calabossos. Va haver de ser traslladada al centre hospitalari més proper.

Els fets es van produir a la nit mentre aquesta estava amb uns amics. Segons publicava l'agència EFE fent-se eco de fonts policials, una patrulla de la Policia Nacional de Sevilla va donar l'alt a un home que circulava en una bicicleta amb una copa de vidre a la mà. Quan els agents el van identificar, un grup de persones, entre qui es trobava María León, es van apropar a ells per increpar els agents. De fet, l'actriu va gravar en tot moment l'actuació policial.

María León EFE
María León EFE

L'actriu va sortir dels jutjats en companyia del seu advocat amagant-se sota unes ulleres de sol i un paper. Les seves úniques paraules han estat a través de les xarxes socials, on ha agraït el suport rebut i ha donat la seva versió dels fets negant aquesta brutal agressió. "No és la meva intenció posar en dubte el treball necessari que fan els cossos i forces de seguretat de l'Estat, però sí que he de denunciar que he estat víctima d'un abús policial".

María León va atacar els policies juntament amb el seu grup d'amics

Segons l'informe oficial redactat pels policies, María León li va donar un cop a la cara a l'agent, tan fort que ella mateixa va perdre l'equilibri, i, posteriorment, una puntada de peu. Mentrestant, va deixar anar per la seva boca algun improperi, com per exemple "Filla de puta, ets una guineu". Se la defineix com una provocadora que va increpar i va insultar els agents mentre aquests donaven l'alt a un ciclista que conduïa en estat d'embriaguesa. Confirmen que els va gravar i que no va voler identificar-se. En emportar-se-la a comissària és quan els va propiciar la suposada pallissa.

comunicat María León
comunicat María León

El Mundo ha tingut accés a l'atestat, on detallen que María León li va donar dos cops a la policia que intentava evitar la seva fuga. Els amics de l'actriu també la van ajudar a escapar a base de cops i insults als agents.

Això va succeir en una zona de Sevilla amb bastant moviment nocturn, els voltants del Parc de María Luisa. Els companys de María León eren part de l'equip de rodatge del seu últim projecte. I pel que sembla aquesta persona que anava en un bici en estat d'embriaguesa era el director de fotografia V.B.O, per aquesta raó l'actriu i els seus amics van decidir intervenir.

Tots transcorre amb normalitat fins que li fan la prova d'alcoholèmia i María León comença a gravar-los. L'agent li comenta que no està permès. "Ximple, tu que ets el xèrif?", el deixa anar al policia, que li demana la documentació que no portava. Repeteix el "ximple".