Isabel Preysler és un dels rostres més coneguts de la jet set actual. La parella de Marío Vargas Llosa és sinònim d'elegància i bellesa. Totes les revistes volen tenir-la a la seva portada, però és Hola, la seva favorita. Sempre serà mítica, encara que poc a poc va deixant buit la seva successora, la marquesa, o més ben dit, Tamara Falcó, ara és ella la figura de Porcelanosa.

Però Isabel Preysler no va ser la dona que va irrompre amb força en la jet set. Hem de remuntar-nos als 90 per parlar de Marta Chávarri. L'última vegada que aquesta va protagonitzar portades va ser en el casament de la seva germana María amb Javier Fitz-James Stuart, l'octubre de 2003. Va aparèixer a diverses fotos juntament amb seu pare, l'ambaixador Tomás Chávarri, l'esposa d'aquest Carolina Thieu i els dos fills del matrimoni, Fernando i Carlos. Va acaparar multitud de titulars en els 90 pel seu divorci del marquès de Cubas i la seva relació amb Alberto Cortina.

marta chávarri

Marta Chávarri / agència

Era la dona més buscada del panorama nacional. Li trucaven per fer-li reportatges molt ben pagats, fins i tot se li va arribar a oferir un espai televisiu. No obstant això, no es va interessar gaire pels mitjans.

Els pitjors anys de Marta Chávarri

Tot va canviar quan va conèixer Alberto Cortina, marit d'Alicia Koplowitz, amb qui es va casar el 1991. Aquest romanç es va veure esquitxat per l'escàndol. Es va destapar un entramat financer. La seva última aparició va ser fa gairebé 30 anys amb motiu del seu divorci d'Alberto Cortina, on va rebre una bona compensació econòmica. 6.000 euros mensuals, més de 60.000 euros anuals, l'habitatge del barri de Salamanca amb servei domèstic i cotxe amb xofer. En aquest sentit, Alberto Cortina va ser generós. Totes aquestes clàusules van desaparèixer amb el temps.

Marta Chávarri

Marta Chávarri / agència

Poc hem sabut d'ella. Marta va tenir fa uns anys un terrible accident que li va desfigurar part del rostre. I lògicament, això va fer que caigués en una depressió que la va aïllar totalment de la societat. "Estic feliç i tranquil·la amb la meva vida. Em dedico a pintar i a estar amb la gent que estimo. He deixat de preocupar-me per coses que no són importants per a mi", va dir un temps després. Els seus familiars li van recomanar tractar-se.

Marta ha tornat a la normalitat i ja no s'amaga, no li importa que hagin paparazzis a les portes de casa seva. "Marta està ja en una altra ona. Va passar moments difícils, tristos, i viu la seva vida. Les seves sortides són a casa de les seves íntimes, on es troba relaxada. Les multituds li atabalen", diuen.

Marta podria reaparèixer el proper 2 d'abril en el casament d'Álvaro, el seu únic fill, que tindrà lloc a Plasencia. Les càmeres estaran molt pendents de la seva reaparició.