Diversos dies després de rebre sepultura, es va fer pública la primera fotografia del lloc on reposen les restes d'Isabel II al Castell de Windsor. Va ser la Casa Reial britànica la que va compartir en xarxes una publicació en homenatge a la sobirana. Els comentaris a les plataformes no es van fer esperar, alguns expressant sorpresa per la disposició dels llocs ocupats pels membres de la reialesa. El cert és que la foto de la tomba es va fer viral en hores. Si vols saber una mica més, continua llegint.

La foto de la tomba d'Isabel II va ser revelada amb una fotografia del rei Carles III assumint el seu dret al Palau de Buckingham. Es va tractar d'un retrat on apareix firmant papers provinents de la caixa vermella característica del sobirà. L'esmentada caixa conté documents importants amb assumptes governamentals de part del ministre, Mancomunitat de Nacions i d'altres. La imatge mostra l'hereu al tron duent a terme algunes de les seves tasques fa uns dies. El palau també va revelar que el lloc on es trobava era a la Sala del Segle XVIII i en el fons es veu una fotografia en blanc i negre de la difunta reina i del duc d'Edimburg.

La primera fotografia de la làpida d'Isabel II al costat del seu espòs

A l'Abadia de Westminster va ser el funeral d'Estat, a Londres, al qual van assistir líders de diverses parts del món. Afegit a això, més de 26 milions de persones a tot Regne Unit van veure el funeral als seus televisors. A tal efecte, es va convertir en el primer funeral televisat d'un monarca. Després de fer-ho públic, el fèretre de la sobirana es va traslladar a Windsor per a la celebració d'un servei religiós privat al qual només va acudir la seva família més propera. Finalment van acabar els dies d'intensos actes en els quals el rei i els seus pròxims van tenir poc espai per al dol íntimament.

Ara, la que va ser cap d'Estat per més de 70 anys està a la Capella Commemorativa del Rei Jordi VI, un annex de la capella principal. És l'espai on descansen les restes de la majoria dels reis des d'Enric VII, el qual va ser enterrat al segle XVI. La làpida és de marbre negre belga, tallada a mà amb inscripcions de llautó amb els noms dels seus pares. Es llegeix "George VI / 1895-1952", "Elizabeth / 1900-2002", una estrella de l'Ordre de la Lligacama i després "Elizabeth II / 1926-2022" i "Philip / 1921-2021".

Tant Jordi VI, la reina mare, la reina Isabel II i el duc eren membres de l'Ordre de la Lligacama. És la cavalleria més distingida del país, els orígens del qual daten del govern d'Eduard III en l'època medieval. Els integrants d'aquesta ordre són d'elecció del sobirà per reconèixer el servei que presta cada membre a la nació. No només inclou la reialesa, també a primers ministres i altres figures importants.

Des que va morir el Príncep Felip el 2021, les seves restes van ser en la Volta Real fins ara, que és quan va ingressar a la capella commemorativa al costat d'Isabel II.