Sembla que els disgustos no acaben per a la reina Isabel d'Anglaterra i el seu segon fill, el príncep Andreu, qui està implicat en un acord que va firmar el magnat pedòfil convicte i mort Jeffrey Epstein amb Virginia Giuffre, qui denuncia al duc de York per haver-la abusat sexualment l'any 2001, quan la dona era menor d'edat.

L'escàndol dels presumptes abusos del príncep Andreu no acaba, de fet, aquesta setmana podria ser crucial per al judici que va iniciar Virginia Guiffre contra el fill d'Isabel II, després de ser revelat un acord secret entre la víctima i Epstein, en el qual el magnat va pagar a la jove 500,000 dòlars per finalitzar un reclam per danys i perjudicis, a fi que no presentés demandes.

principe andres / europa press

Príncep Andrés/ Europa Press

Segons la defensa del duc de York, la víctima va firmar una clàusula que protegia el membre de la reialesa britànica, així com altres empresaris, i que els allibera de qualsevol responsabilitat. Per això els advocats sol·licitaran que el cas sigui arxivat, per considerar que Virginia Roberts, ara coneguda pel seu nom de casada Giuffre, va renunciar al seu dret a portar el cas als tribunals quan, fa tretze anys, va acceptar l'esmentat pagament. Tanmateix, altres experts consideren "vague" aquest argument, i creuen que el litigi seguirà endavant. Glòria Allred, advocada que representa algunes de les víctimes de Jeffrey Epstein, considera que el príncep Andreu ho té "realment complicat per persuadir el jutge".

Virginia Giuffre va demandar el príncep Andreu per abús sexual ocorregut l'any 2001, quan ella tenia 17 anys i era menor d'edat, segons la llei nord-americana. Els abusos van ocórrer a Londres, Nova York i una illa privada d'Epstein que està ubicada al Carib. Però el segon fill de la reina Isabel II, no ha estat acusat penalment, i ha negat repetidament les acusacions.

Virginia Giuffre

Virginia Giuffre/ Agencia

La dona va assegurar en la seva demanda que el duc de York suava profusament mentre ballava amb ella en un club de Londres, fa 20 anys, quan va anar abusada. Però en una entrevista a la 'BBC', l'amic de Jeffrey Epstein va assegurar que pateix d'una presumpta i rara condició que ho fa incapaç de transpirar. Els advocats de la víctima van sol·licitar que el membre de la reialesa britànica brindi informació i documents mèdics que confirmin la seva presumpta condició que li impossibilita suar. Per la seva part Andrew Brettler, advocat del príncep Andreu va qualificar la demanda de Giuffre de "infundada" i va afirmar que la dona viu a Austràlia, no als Estats Units, on es va presentar la demanda. Aquests intents d'aturar la demanda abans d'anar a judici van ser qualificats per l'equip de Giuffre com a "estratègies per retardar el descobriment dels seus propis documents i testimonis".

Les noves dades sobre el judici al príncep Andreu sorgeixen pocs dies després que l'examiga d'Andrew, Ghislaine Maxwell, fos declarada culpable de cinc càrrecs de tràfic de nenes menors d'edat per tenir relacions sexuals amb Jeffrey Epstein. Maxwell s'enfronta possiblement a una condemna que la mantingui per tota la vida a la presó, després de ser trobada culpable per un jurat de cinc dels sis càrrecs pels quals era assenyalada.