Els estilismes de Kate Middleton han estat recreats una vegada i una altra pels seguidors de la reialesa britànica, ja que sempre sol ser molt acceptada amb les seves eleccions. Tanmateix, durant la seva última aparició oficial, la princesa de Gal·les va prendre la decisió d"inspirar-se, per dir-ho d'alguna manera, en un dels últims looks", que ha lluit la reina Letícia en la seva visita a la ciutat de Los Angeles per a la inauguració de l'Institut Cervantes, el passat mes de desembre de 2022.

Fa tan sols uns dies, Kate Middleton va assistir al costat del seu marit, el príncep Guillem, al llançament de la nova campanya, 'Shaping Us', a la Reial Fundació per a la Infantesa a Londres. Per a aquesta ocasió, la futura reina consort del Regne Unit va elegir un look molt 'Letícia', compost per un vestit de jaqueta en color 'vermell gal·lès', com s'indica en la descripció de la maison Alexander McQueen en la seva pàgina web, sabates de Gianvito Rossi i una cartera de Miu Miu del mateix to. Aquest vestit està format per una blazer entallada de tall asimètric i amb botonadura senzilla, i uns pantalons fluids de tall ample.

Per complementar aquest outfit, l'esposa del príncep Guillem es va decantar per unes arracades low cost, deixant de banda les seves luxoses joies reals. Es tracta d'unes peces de 'The Chalk House', xapades en or i inspirades en l'interior de la Royal Opera House de Londres. Aquestes arracades estan disponibles al web per uns 85 euros, per la qual cosa són realment assequibles en comparació amb les altres joies de la seva col·lecció. Ara bé, aquest look, que ha resultat molt afavoridor per a la figura de Middleton, és una còpia gairebé exacta d'un dels vestits de jaqueta favorits de la reina Letícia, aquest firmat per Roberto Toretta amb el qual ha portat la moda 'Made in Spain' a la cúspide de l'estilisme royal internacional.

Els vestits gairebé idèntics de Kate Middleton i la reina Letícia

La comparació entre ambdós estilismes és inevitable, ja que ambdós vestits compten amb característiques similars. Tanmateix, existeixen unes petites diferències entre ells. Per exemple, el vestit de jaqueta de Letícia, firmat per Roberto Toretta, està compost per una americana doble que crea l'efecte de tenir una armilla interior, i uns pantalons acampanats amb una obertura discreta en el baix, unint-se així a la tendència del vestit de tres peces, encara que en realitat només són dos.

D'altra banda, el vestit que ha elegit Kate Middleton, firmat per Alexander McQueen, també té un acabat fluid i acampanat, però no compta amb l'obertura en el baix. La jaqueta de la princesa de Gal·les és de tall asimètric en tenir un faldó davanter més llarg que l'altre, i es tanca amb un sol botó. Tanmateix, malgrat aquestes petites diferències, tant Kate com Letícia han demostrat que els agrada apostar per la tendència del color block, ja que ambdues han triat complements del mateix color vermell dels seus vestits.