Amb el pas dels anys, un gran nombre de persones s'ha sumat a la nova tendència entre les parelles més open mind: el matrimoni obert. De la mateixa manera que la parella d'actors formada per Will Smith i Jada Pinkett, una parella de famosos espanyols també ha afirmat públicament que viuen sota el concepte d'una relació oberta.

Al principi, l'actor de "El método Williams" va afirmar que la seva esposa mai no va creure en el matrimoni convencional, ja que en la seva família les relacions obertes eren comunes. Després d'intentar viure en una falsa fidelitat, els actors van decidir que això no era el que volien, i que la monogàmia no era el camí que volien saber: "Mútuament ens hem donat confiança i llibertat en la idea que tots havíem de trobar el nostre propi camí. El matrimoni per a nosaltres no pot ser una presó. I no suggereixo el nostre camí a ningú. Però les experiències de les llibertats que ens hem donat i el suport incondicional, per a mi, és la definició més alta de l'amor", va afirmar Will Smith.

Will Smith i Jada Pinkett

Will Smith i Jada Pinkett/ Agencia

Així mateix, a Espanya, la presentadora Nuria Roca i el seu espòs, l'escriptor Juan del Val, també han assegurat que estan a favor d'aquest estil de vida, ja que la llibertat en el seu matrimoni els ha ajudat a mantenir una relació més propera, mentre superen dia a dia cada un dels obstacles que se'ls ha presentat al llarg dels últims 21 anys.

En un programa de "El Hormiguero", emès el 2018, l'espòs de Nuria Roca va confessar que la fidelitat realment li semblava avorrida. "Desitjar una persona, només a una persona al llarg de tota una vida a mi em sembla un impossible", assumint que la fidelitat és una concepció social i no un aspecte real en les relacions de parella. La seva dona també va demostrar que estava d'acord amb les idees de Juan del Val: "Moltes vegades no ens atrevim a verbalitzar-lo, però ens passa a molts. Tot és una qüestió d'entendre, de saber on s'és i on es vol ser". Això sí, la presentadora va emfatitzar que hi ha detalls que no s'han de compartir, encara que ambdós estiguin d'acord en viure en un matrimoni obert. "Una altra cosa és que jo conegui els detalls. Això no!".

Enmig de l'entrevista a "El Hormiguero", on també és col·laboradora juntament amb el seu marit, la valenciana va afirmar el següent: "si en desitjo un altre, no tinc per què dir-li-ho al meu marit", explicant que ni ella ni el seu espòs no són persones geloses: "La gelosia és un símptoma d'inseguretat i si tens les coses clares, no tens per què tenir-los... Jo no vull al costat ningú que no vulgui estar amb mi", va afirmar.

Especialistes han explicat que aquest tipus de relació no és apta per a tots els matrimonis, ja que la parella ha de tenir "flexibilitat mental" per entendre que les relacions íntimes i l'amor "no sempre van de la mà". A més, les parelles han d'establir certes normes per mantenir el respecte i la comunicació.