El rodatge de la pel·lícula 'Joker 2', protagonitzada per Joaquin Phoenix i Lady Gaga, està a l'ull de l'huracà a causa de les revelacions dels extres del film, que han acusat la producció de la pel·lícula de no permetre'ls ni tan sols anar al bany o beure aigua després d'haver filmat durant períodes de més de dues hores de forma ininterrompuda. L'estrena de la seqüela de la reeixida pel·lícula de 'El Joker' està prevista per a l'octubre de 2024, així que Warner Bros. estaria fent tot el possible per aprofitar el temps de tots els integrants de la filmació, sense considerar que podrien estar violant els drets laborals d'una gran quantitat de persones.

Segons una nota publicada per TMZ, un gran nombre de persones s'han pronunciat sobre les condicions de treball tan extremes en el set de rodatge de 'Joker: Folie à Deux', ja que les prohibicions que els imposen es mantenen així estiguin calibrant les càmeres abans dels enregistraments, un procés que pot durar de 20 minuts a 1 hora. Tanmateix, molts dels treballadors han preferit guardar silenci per temor de les represàlies de la producció.

Un dels actors que va alçar la veu en contra d'aquestes mesures de feina va explicar que ell va demanar permís per anar al bany, però va haver d'explicar amb molt detall el motiu de la seva urgència, ja que la producció no volia que s'absentés del set. En tornar, va beure un vas d'aigua, una cosa que va molestar un assistent de direcció que li va dir: "Per què estàs bevent més aigua? Així hauràs d'anar a orinar de nou". Per la seva part, un altre assistent de direcció va comentar el següent: "Mai no han hagut d'anar tant al bany. Què fan allà? Perquè definitivament no els estan utilitzant", dubtant de les necessitats bàsiques dels seus treballadors.

El Sindicat d'Actors avalua la violació de drets laborals en la filmació de 'El Joker 2'

La situació dins del rodatge de 'El Joker 2' es va anar agreujant amb el pas dels dies, així que el Sindicat d'Actors es va veure en l'obligació d'intervenir per realitzar una exhaustiva investigació després d'haver rebut una denúncia per la violació dels temps de descans dels extres de la pel·lícula. Després d'haver analitzat la situació, van arribar a un acord en què els encarregats de producció cooperaran amb els seus treballadors i respectaran el seu temps de descans. Tanmateix, el Sindicat d'Actors continuarà atent a les queixes dels treballadors de la pel·lícula, de manera que aquesta denúncia encara no ha estat retirada del tot.

De fet, aquesta no seria la primera vegada que passa un problema d'aquest tipus en la franquícia, ja que, el 2018, durant el rodatge de 'Joker', alguns extres van revelar que la producció els va mantenir tancats en un vagó de metro durant més de 3 hores, i es van veure en la necessitat de fer les seves necessitats a les vies del tren.