Els fans de la saga de 'Indiana Jones' han embogit després de la revelació d'un històric retrobament entre dos dels seus personatges. I és que Harrison Ford ha tornat a reunir-se, per casualitat, amb Ke Huy Quan, l'actor que va donar vida al nen que acompanyava a 'Indiana' en el segon lliurament de la saga, Indiana Jones i el temple maleït, estrenada fa 38 anys, el 1984.

Aquest retrobament es va dur a terme en la 'D3 Expo 2022', una convenció de Disney que es va celebrar el cap de setmana passat a Califòrnia, Estats Units. En aquest esdeveniment es van donar a conèixer alguns dels detalls de 'Indiana Jones 5', el pròxim lliurament de la saga que s'estrenarà el pròxim 30 de juny de 2023, on es va presentar el tràiler de la pel·lícula, mentre es revelava com serà el vestuari que utilitzaran Mads Mikkelsen i Phoebe Waller-Bridge al film. Tanmateix, el retrobament entre Ford i Ke Huy Quan ha estat totalment fortuït, ja que l'actor d'origen vietnamita va ser convidat a aquesta convenció de Disney després de ser confirmada la seva participació en la segona temporada de la sèrie 'Loki', protagonitzada per Tom Hiddleston.

Va ser el mateix Ke Huy Quan que va compartir una foto abraçant Harrison Ford en el seu compte d'Instagram. "Et vull, Indy. Indiana Jones i Short Round reunits després de 38 anys", va escriure en el títol de la publicació. Al moment, la foto del retrobament entre ambdós actors compta amb més de 225.000 "m'agrada" i més de 2.600 comentaris, entre els quals destaquen els següents: "Aquesta fotografia ho és tot". "Indiana Jones i les aventures de Short Round", confirmada!", "'M'encanta aquest retrobament! Són tan sorprenents", "Llegendes!".

La vida de Ke Huy Quan després de 'Indiana Jones i el templo maldito'

L'actor va néixer a Saigon, Vietnam, el 20 d'agost de 1971, però va haver d'abandonar el seu país després de la caiguda de la seva ciutat durant la Guerra del Vietnam; motiu pel qual es va mudar als Estats Units al costat de la seva família després de ser seleccionats per optar per l'asil polític. Amb 12 anys va saltar a la fama en interpretar 'Short Round', més conegut com a 'Tapón' a Espanya, en el segon lliurament de 'Indiana Jones' (1984). Un any després, va interpretar 'Data' a la pel·lícula de 'Els Goonies'.

Alguns anys més tard es va llicenciar en l'Escola d'Arts Cinematogràfiques a la Universitat del Sud de Califòrnia i va treballar com a coreògraf d'escenes d'acció a les pel·lícules 'X-Men' (2000) i 'El único' (2002). Tanmateix, ell volia seguir la seva carrera com a actor, per la qual cosa va aconseguir dos papers per a les pel·lícules 'Ohana: El tesoro de Hawá' (2021) i 'Todo a la vez en todas partes' (2022). A més, al febrer es va anunciar la seva participació en l'adaptació per a TV d''American Born Chinese i, fa alguns dies, es va anunciar que formaria part de l'elenc de la segona temporada de la sèrie de Marvel per a Disney+, 'Loki', que s'estrenarà entre juny i setembre de 2023.