Parlar dels anys daurats del cinema italià obliga a nomenar dues dives: Gina Lollobrigida i Sofía Loren, que van viure enfrontats pel reconeixement a la pantalla gran. Anys després 'La Lollo' com l'anomenava la premsa italiana va dir: "Jo no buscava l'enfrontament. Jo era la número 1". Guanyadora d'un Globus d'or i cinc premis Donatello, Gina Lollobrigida va passar d'enfrontar-se a Sofía Loren a protagonitzar una confrontació amb el seu propi fill per la seva tutela financera.

Sophia Loren, Yvonne de Carlo i Gina Lollobrigida

Sophia Loren, Yvonne de Carlo i Gina Lollobrigida

Des de 1948 fins a 1971 Gina Lollobrigida va estar casada amb el metge eslovè Mirko Skofic i van tenir un fill, Mirko Junior. Després la diva italiana ha tingut diversos amors, encara que ella ha dit que cap no l'ha estimat de veritat. Tot va començar amb l'espanyol Javier Rigau i Rafols, un home 34 anys menor que ella, perquè sempre ha tingut "debilitat pels joves", confessat per la mateixa actriu.

La parella va anunciar el seu compromís matrimonial l'any 2006. Van dir haver-se conegut en una festa a Mònaco l'any 1984, però en realitat s'havien conegut el 2004. La pressió mediàtica i del seu fill va fer que la diva suspengués el compromís però Javier Rigau i Rafols va celebrar el casament el 2010, amb una suplent de l'actriu en una església de Barcelona amb alguns testimonis, argumentant que s'havia casat amb poders firmats per la protagonista de 'La Romana'.

Javier Rigau amb Gina Lollobrigida

Javier Rigau amb Gina Lollobrigida

Gina Lollobrigida va emprendre accions legals per anul·lar el matrimoni i va començar una batalla amb l'espanyol, mentre que el fill de l'artista va sol·licitar a les autoritats italianes, el març de 2014, que s'anomenés a un administrador perquè prengués les decisions sobre el patrimoni milionari de la seva mare, ja que considerava que a causa de la seva edat ja no estava capacitada. Però en aquell moment el jutge va desestimar les accions de Mirko Junior i va determinar que l'actriu estava totalment capacitada per prendre les seves decisions financeres.

Tanmateix, després va aparèixer una altra parella. Andrea Piazzolla, de 25 anys, qui va enlluernar la diva de 86 anys primer com el seu assistent, ajudant-lo a muntar una exposició d'escultures a Qatar i després convertint-se en amant, o 'gigolo', com l'anomena la família de l'actriu, ja que va provar de desposseir-la dels seus béns. El 2020 Piazzolla va ser denunciat davant de la fiscalia de Roma per "dilapidar" el patrimoni de Gina Lollobrigida entre els anys 2013 i 2018. El curiós és que qui va exercir l'acció legal va ser el seu "exespòs" Javier Rigau i Rafols juntament amb el fill de l'actriu Mirko i el seu net Dimitri.

Gina Lollobrigida i Andrea Piazzolla

Gina Lollobrigida i Andrea Piazzolla

La diva, considerada una de les dones més boniques del món, va presentar un recurs legal però els jutges del Tribunal d'Apel·lació de Roma ho van rebutjar. Argumenten que encara que l'actriu es troba "aparentment molt lúcida", en les qüestions relatives als seus comptes i el seu patrimoni està "totalment confusa".

Gina Lollobrigida, de 91 anys, ha comparat la seva situació amb la de la cantant pop Britney Spears, que va ser 13 anys sota la tutela legal del seu pare sense poder fer ús de la seva fortuna. "La meva vida és meva, treballo des que tinc 18 anys i sempre m'he cuidat de mi mateixa", va dir en una entrevista amb Il Corriere della Sera. "Més que cansada em sento humiliada, perquè veritablement m'haurien de deixar morir en pau. No mereixo això. No he fet gens dolent, tanmateix, són ferotges contra mi i no em deixen en pau", va dir l'actriu recentment qui va qualificar la seva situació com un "infern".