'First Dates' és un dels programes estrella de la graella de Cuatro. La segona cadena de Mediaset mai no va trobar el seu espai, però alguns programes van començar a refermar-se, com és el cas del dating xou de cites. Encara que ja no genera tanta expectació com en els seus inicis, el format continua anotant unes audiències admirables que el mantenen en pantalla. S'emet pràcticament tots els dies amb bones dades.

L'espai va superar ja els 1.000 lliuraments amb Carlos Sobera al capdavant. S'han intentat fer altres edicions, però no han funcionat. Després de 'MasterChef', 'First Dates' és el restaurant més famós de la televisió. Pel programa han passat milers de persones, algunes han trobat l'amor, fins i tot han format una família, encara que la majoria se n'han anat a casa solteres, però amb un regal en el seu compte bancari per participar.

First Dates
First Dates

Els secrets de 'First Dates'

Tots els programes amaguen secrets ocults i avui revelarem un d'ells relacionat amb 'First Dates'. Com és d'esperar, en televisió tot és cartró pedra. Si pensaves que era un restaurant real anaves molt equivocat. És un decorat que s'ubica en una nau industrial als afores de Madrid. Això sí, els plats que degusten els concursants sí són reals. Se'ls serveix tant als concursants com als figurants i té un cost de 15 euros el menú. No obstant això, no és un sopar, ja que el programa es grava des de les nou del matí fins a les set de la tarda.

Restaurant First Dates
Restaurant First Dates

No obstant això, ningú gasta ni un euro, ja que el preu del menú s'abona als concursants i figurants una vegada acabats els enregistraments. Tanmateix, en cas que un dels dos decideixi convidar a l'altre aquesta part no es torna.

Tot just entrar en plató els comensals firmen un contracte de confidencialitat i un altre en el qual cedeixen els seus drets d'imatge. En els primers lliuraments els participants cobraven fins a 100 euros per participació. Tanmateix, aquests últims anys la xifra ha baixat als 90 euros.