La pressió que viuen els artistes dia a dia no és gens senzilla, més enllà d'estar exposats constantment a l'opinió pública són les seves llargues hores de tfeina les que al final els acaben afectant. És el cas de Jennifer Aniston, que arran del seu treball en l'actuació ha desenvolupat una malaltia. Recordem que Aniston s'ha donat a conèixer pels seus diversos i grans papers en pel·lícules de comèdia o en la seva interpretació com Rachel Green en la popular sèrie 'Friends', tanmateix, sembla que això li ha costat molt a l'actriu ja que brillar durant diversos anys en un ambient tan competitiu com l'actuació no és res fàcil. I tal com assenyala Mag en el seu lloc web, sembla que la celebritie nord-americana ha vingut revelant el sever problema crònic que ve travessant des de fa dues dècades i que va posar en risc la seva carrera actoral.

Quina malaltia pateix Jennifer Aniston producte de l'actuació?

L'exesposa de Brad Pitt va revelar que pateix d'insomni i somnàmbul. Aquesta malaltia es troba directament relacionada amb la falta de son, l'estrès i la incessant càrrega laboral que ve patint des de fa ja diversos anys. En aquest sentit, la dona de 54 anys -pràcticament acabats de complir-, va confessar que els seus primers símptomes van aparèixer quan tenia 30 anys d'edat, i des que ho va detectar, ha vingut lluitant contra vent i marea per contrarestar els seus efectes en la seva vida diària. Sobre això va confessar a la revista People que "no comencem a notar els efectes de la falta de son quan som més joves perquè som tan invencibles".

Així mateix, Jennifer va relatar com que va normalitzar aquesta malaltia en la seva vida. Resulta que tot anava de les mil meravelles fins que va començar a notar canvis en la seva rutina laboral, a més de les seves relacions socials. Tanmateix, tot va anar empitjorant fins que va percebre severs problemes cognitius i físics a causa de la falta de soni. "Solia ser l'últim de la llista, però realment no vaig poder seguir", va confessar.

Què és l'insomni i com pot afectar?

L'insomni és un trastorn del son freqüent que pot causar dificultat per agafar el son o mantenir-lo, també pot fer que et despertis i no puguis tornar a adormir-te. És possible que continuïs sentint-te cansat quan et despertis. L'insomni no només pot minar la teva energia i estat d'ànim, sinó que també pot afectar la teva salut, acompliment laboral i qualitat de vida. Quantes hores de son són suficients és una cosa que varia segons la persona, però la majoria dels adults necessiten entre 7 i 8 hores per nit, explica MayoClinic.

De fet, és comú que molts adults experimenten insomni a curt termini (agut), que dura uns dies o algunes setmanes. Usualment aquesta falta de son es deu a estrès o a un esdeveniment traumàtic. Tanmateix, existeixen algunes persones que pateixen insomni a llarg termini (crònic) que dura un mes o més. L'insomni pot ser el problema principal o pot estar associat a altres afeccions o a medicaments.