Malgrat ser una de les estrelles més reconegudes de Hollywood, la carrera de Tom Cruise no sempre va estar marcat per les pel·lícules d'acció i els seus icònics papers en la saga Missió Impossible o Top Gun. Com molts actors d'èxit, Cruise va tenir els seus inicis en la indústria cinematogràfica amb pel·lícules menys conegudes que sovint queden a l'ombra dels seus èxits posteriors. Tanmateix, algunes d'aquestes pel·lícules primerenques són un misteri per a la majoria dels seus fans.

Ara, Tom Cruise, l'actor nord-americà que ha captivat a audiències de tot el món amb la seva presència a la gran pantalla, ha revelat quina és la pel·lícula en què mai no tornaria a participar, fins i tot si se li oferís el paper novament. Tanmateix, aquesta decisió no està relacionada amb desafiaments físics o riscos extrems en el set, ja que Cruise és conegut per abraçar escenes perilloses a les seves pel·lícules. En canvi, es tracta d'una pel·lícula que ha quedat en els records més foscos de la seva filmografia: "Legend", dirigida per Ridley Scott el 1985.

Tom Cruise a Legend
Tom Cruise a Legend

En "Legend", Tom Cruise interpreta Jack, un personatge embolicat en una trama màgica i fantàstica on s'ha d'enfrontar a un dimoni que busca sumir al món en la nit eterna destruint l'últim unicorn. La pel·lícula, que també compta amb l'actuació de Mia Sara, Tim Curry, David Bennent i Alice Playten, ofereix un món ple de criatures màgiques i una lluita entre el bé i el mal en un ambient de fantasia.

Expectatives no complertes i canvi d'enfocament

Durant una entrevista amb la revista Rolling Stone, el protagonista de 'Top Gun: Maverick' va compartir la seva perspectiva sobre "Legend" i les altes expectatives que van envoltar la pel·lícula en el seu llançament. Va afirmar que la premsa va generar una gran expectació entorn de la cinta, i que l'experiència de rodatge va ser desafiadora. Cruise va assenyalar que gran part del temps va haver d'actuar davant un fons de cinta adhesiva negra, la qual cosa el va obligar a imaginar gran part de l'entorn de la pel·lícula. Aquestes condicions poc convencionals i l'enfocament de les criatures fantàstiques de la pel·lícula que després es van agregar en la postproducció, contrastava amb la seva experiència prèvia en pel·lícules on la interacció amb altres actors era fonamental. A causa d'això, Tom Cruise va afirmar de manera categòrica que "no vull tornar a fer una pel·lícula com aquesta mai més".

Tom Cruise a Legend
Tom Cruise a Legend

Un passat cinematogràfic que no vol reviure

"Legend" es va destacar pel seu impressionant i poètic món de criatures fantàstiques, però la pel·lícula no va aconseguir captar l'atenció del públic de la mateixa manera que els films anteriors de l'actor. La decisió de Cruise d'allunyar-se de "Legend" sembla estar relacionada amb la complexitat de la producció i les expectatives incomplertes, més que amb la qualitat intrínseca de la pel·lícula. La cinta de Scott ha rebut crítiques mixtes al llarg dels anys, amb una qualificació de 6.3 en IMDb i un 41% a Rotten Tomatoes. Encara que el seu llegat cinematogràfic està marcat per èxits notables, aquesta pel·lícula en particular ha quedat en un racó menys explorat de la seva carrera.