A més de ser un dels tennistes més famosos i consagrats de la història, Rafael Nadal també és un empresari d'èxit que ha sabut augmentar considerablement la seva fortuna en invertir en el sector gastronòmic.

El guanyador de 21 títols de Grand Slam és un dels propietaris del grup Tatel al costat dels inversors Abel Matutes Prats i Manuel Campos Guallar. No obstant això, el tennista de Manacor ha volgut ampliar la seva llista d'inversors en incorporar a Cristiano Ronaldo, Pau Gasol i a Enrique Iglesias en el seu nou projecte gastronòmic, convertint-lo en un negoci ambiciós a causa de la fama i el reconeixement de cadascuna de les personalitats involucrades.

1 Rafa Nadal guanya el Open d'Austràlia, 21 gran slams, quart tennista, celebració Efe

Rafa Nadal/ EFE

Nadal i el seu famós seguici d'inversors han volgut crear un nou concepte gastronòmic a Madrid, que han anomenat Totó. Aquest nou restaurant tindrà un concepte nou, ja que barrejarà la gastronomia mediterrània amb la italiana, creant una explosió de sabors i una experiència única a la capital d'Espanya.

El concepte de Totó està inspirat en la Itàlia de la dècada dels anys 50 i 60, i tenen per objectiu oferir una experiència retro als seus comensals en oferir un menú compost de menjar tradicional italià de mitjans del segle XX. Per a la creació dels plats, Nadal i el seu equip han confiat en l'experiència del xef italià Emiliano Celli, qui recrea uns platets estèticament bonics i creatius sense deixar enrere el saber de l'autèntic menjar italià. Així mateix, el xef incorpora noves tècniques culinàries per intensificar els sabors, partint de productes d'altíssima qualitat i d'origen orgànic i ecològic per recrear el clàssic menjar italià, la cuina familiar de tota la vida.

Publicació d'Instagram de Totó (@toto_restaurants)

A més de plats exquisits, Totó també ofereix una excelsa carta de vins per poder maridar les delícies que ofereixen. Dins de la carta de vins es pot aconseguir una gran gamma de vins nacionals i internacionals, fent especial èmfasi als vins d'origen italià, ja que posseeixen una de les seleccions de vins més completes del país. Totó promet brindar una experiència gastronòmica de deu en un dels ambients més sofisticats de la ciutat. Aquest nou restaurant va obrir les seves portes al públic fa tan sols uns dies, i promet ser un dels més freqüentats de la ciutat. Es troba ubicat en el número 38 del Passeig de la Castellana de Madrid, molt a prop de Tatel, l'altre restaurant pertanyent a l'imperi culinari de Nadal.

A més de Totó, Rafa Nadal també compta amb tres sucursals de Tatel, una d'elles és la que es troba just al costat del seu Totó, i va ser inaugurada el 2014. L'altre local de Tatel està situat a Sant Jordi de ses Salines a Eivissa, i va obrir les seves portes el 2017; finalment, està la sucursal de Tatel als Estats Units, situada en Beverly Hills, Los Angeles, i va ser inaugurada l'any passat. Amb aquest nou negoci, Nadal planeja superar l'èxit de la seva primera franquícia que ja ha aconseguit posicionar-se dins del rànquing dels 25 millors restaurants del món, segons "USA Today".