El televisiu xef Dabiz Muñoz acaba de ser reconegut com el millor cuiner de l'any en els The Best Chef Awards. Mentre que el seu restaurant DiverXO ha estat catalogat com el quart millor del món en la prestigiosa classificació britànica The World's 50 Best Restaurants. Un protagonisme adquirit en les últimes setmanes que ha fet que alguns  hagin recordat la pujada de preus que s'ha produït al menú de DiverXo. Qüestió a què el xef ha donat resposta.

Ho ha fet en una entrevista per a La Razón. El mitjà l'ha entrevistat amb motiu dels reconeixements atorgats esmentats, en una conversa en la qual l'ha qüestionat pel passat, el present i el futur de la marca DiverXo. I és que com ja t'hem explicat en aquest mitjà, el cuiner traslladarà el seu restaurant a un complex comercial de luxe situat en La Finca, als afores de Madrid.

Dabiz Muñoz parla després de ser reconegut com el millor cuiner de l'any

"En aquests dos o tres últims anys, hem servit la proposta més diferent, única i radical, encara que crec que és la suma de molts anys fent les coses bé. En l'escena culinària internacional hem sembrat i ara estem collint els fruits", comenta Muñoz sobre els èxits adquirits.

Cristina Pedroche Dabiz Muñoz cuinen GTRES
Cristina Pedroche Dabiz Muñoz cuinen GTRES

Un Dabiz Muñoz que no considera que existeixi el millor restaurant. En tot cas, opina que "DiverXO és més únic que mai". "I el millor xef, tampoc". "Quan em van nomenar el millor de l'any en els premis The Best Chef Awards el vaig prendre com ser reconegut com un dels millors" . Només crec que DiverXO és més únic que mai

Dabiz Muñoz justifica la pujada dels preus al DiverXo

Encara que la part més esperada de l'entrevista és aquesta en què li pregunten per la pujada de preus. I és que ara menjar a DiverXo costa un mínim de 365 euros. Una xifra que s'allunya de moltes butxaques. Tanmateix, l'espòs de Cristina Pedroche especifica que "apugem el preu del menú, perquè a les persones amb talent cal pagar-les". "Si posem aquest preu i no tenim comensals, és que no ha d'existir", afegeix.

"Quan vam sortir de la pandèmia em vaig prometre que el restaurant havia de ser sostenible a nivell econòmic i humà. Jo no vull que tingui menys despeses i sigui més barat, perquè l'experiència caldria canviar-la. Per a això, el tanco i faig altres coses", comenta el reconegut cuiner.

En aquest sentit, considera que la bona gastronomia "és el luxe més assequible". DiverXO no és per a rics. Acaba d'anar a Madrid Harry Styles i l'entrada més barata costava 240 euros i la més cara, 900", assenyala.