Eivissa, Formentera i Marbella s'han convertit en uns de les destinacions preferides de les celebritats per gaudir de l'estiu. Tanmateix, recentment les illes Cíes, ubicades a la ria de Vigo, s'han convertit al refugi estival dels més VIPS de Hollywood. Jennifer Aniston, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Bryan Adams i James Franco són tan sols alguns dels famosos que han viatjat fins aquest paradisíac arxipèlag durant aquest estiu. O almenys aquesta és la informació que s'ha registrat als documents de sol·licitud per accedir al Parc Nacional das Illas Atlánticas. No obstant això, la realitat és que cap d'aquests famosos no ha visitat aquestes illes, però algunes persones inescrupoloses sí que van registrar passos d'accés amb els seus noms.

Aquesta incidència podria considerar-se com un greu problema en el sistema de gestió d'accés a les illes, ja que haurien d'exigir una documentació real per poder emetre les autoritzacions personals i intransferibles a tots els visitants. De fet, diverses empreses que s'encarreguen del transport marítim de passatgers han emès un comunicat oficial denunciant "la falta de control en els accessos al Parc".

Les persones que es dediquen al turisme en aquestes illes han denominat aquest problema com un "forat" en el sistema de reserva d'accés, ja que la falta d'organització ha permès que es generin una infinitat d'autoritzacions sense tenir cap coneixement real de la persona que viatjarà a les illes. Això ha impactat de forma negativa al Parc Nacional, ja que "la conseqüència d'aquesta falta de control és que qualsevol pot acaparar amb temps autoritzacions per sostreure-les del mercat", han assegurat des del sector de transport marítim. Davant d'aquesta denúncia, la Xunta hi ha recordats que les autoritzacions han de ser totalment "personals i intransferibles", però això no s'estaria complint, ja que ha quedat a evidència la falla en el sistema a causa de la important llista de famosos que suposadament van visitar les Cíes el mes d'agost passat.

Les empreses marítimes denuncien el mal funcionament del sistema de reserves de les Illes Cíes

Encara que les empreses dedicades al transport marítim de passatgers des de Vigo fins a les Cíes han denunciat aquesta problemàtica des de fa diversos anys, la realitat és que mai no s'havien sentit tan burlats com ara, ja que la majoria dels noms al llistat de visitants pertanyen a famosos que mai no han trepitjat l'arxipèlag. Aquestes entitats navilieres han reclamat que es realitzi una investigació i que els representants d'AMTEGA (Axencia per a a Modernització Tecnolóxica de Galícia) i la Direcció Xeral de Patrimonio Natural prenguin cartes en l'assumpte per poder rastrejar les identitats de les persones que sol·liciten aquestes autoritzacions sota el nom d'alguna celebritat.

"El sistema manca d'homogeneïtat i transparència respecte al de l'accés dels visitants diaris i no garanteix la lliure competència", hi han indicats els representants de les empreses 'Naviliera Mar d'Ons', 'Rutes Ries Baixas', 'Naviera de les Ries Gallegues' i 'Creuers Ries Baixes', els qui han firmat una sol·licitud perquè la Central de Reserves es mantingui operativa durant tot l'any.