Ni un vas de 'Fillico Juweel water' ni una copa de xampany 'Dom Pérignon Rosé Gold', la beguda preferida de Christina Aguilera és totalment assequible i es troba a tots els supermercats. Es tracta del te verd, una beguda que va provar per primera vegada en el Matchabar Tea Emporium a Irlanda fa més de 10 anys, i que ha continuat bevent de manera habitual a causa dels seus múltiples beneficis per a la salut i les seves excel·lents propietats. A més, és considerat com la beguda predilecta per a tots aquells que vulguin seguir un règim d'alimentació saludable sense deixar de banda la degustació dels sabors, les aromes i les textures d'una beguda que és realment deliciosa i reconfortant.

D'acord amb alguns estudis, el te verd és la segona beguda més popular a tot el món, sent superada només per l'aigua. És un dels tipus de te menys processats, ja que s'elabora amb fulles no rovellades, a diferència de la majoria dels altres tipus de te que són creats a partir de l'oxidació de la planta. El te verd, la beguda predilecta de Christina Aguilera i moltes altres celebritats prové de la planta Camellia Sinensis. D'acord amb la investigadora Lucía Malbernat, el te verd "és el tipus de te no fermentat. Se'l considera afavoridor de la recuperació muscular després de l'activitat corporal i com una ajuda per cremar greixos. En el primer cas, per ser un potent antioxidant que reforça i regula el sistema immunològic i, en el segon, pel seu poder termogènic; és a dir, per generar calor corporal, el que pot provocar desintegració de greixos en convertir-les en energia".

Beneficis del te verd, la beguda econòmica que consumeix Christina Aguilera per mantenir-se saludable

Els beneficis medicinals d'aquesta beguda han estat estudiats des de fa més de 1000 anys. De fet, existeix un llibre anomenat 'Kissa Yojoki', escrit pel prior zen Eisai en 1191, en el que s'especifica que el consum regular de te verd millora la salut de tots els òrgans vitals, especialment el cor i la salut cardiovascular. Segles més tard, alguns científics van descobrir que aquesta beguda mil·lenària conté una gran quantitat de L-teanina, una substància que potencia l'activitat cognitiva, millorant així la memòria, la concentració, l'atenció i els processos d'aprenentatge. Així mateix, també s'ha confirmat que té un alt contingut en antioxidants i té la capacitat de reduir l'estrès. Conté menys cafeïna que el cafè i el te negre i és sota és calories, pel que es pot incloure sense cap problema en una dieta hipocalòrica.

A més, els estudis científics suggereixen que el te verd pot ajudar amb la pèrdua de pes a través del procés de lipoxidación. És a dir, ajuda l'organisme a utilitzar el greix del cos com a font d'energia, mentre accelera el metabolisme. També té efectes positius en pacients que pateixen de diabetis de tipus 2 i Alzheimer, redueix la inflamació dels teixits, millora alguns trastorns hepàtics i redueix els nivells de colesterol LDL en l'organisme.