Carles III s'enfronta a un nou escàndol i encara no ha complert els seus primers 100 dies com a sobirà britànic, encara que aquesta polèmica no té res a veure amb els membres de la seva família, sinó amb una presumpta corrupció en una de les seves fundacions. D'acord amb la cadena britànica BBC, la Fiscalia del Regne Unit estaria estudiant la possibilitat de presentar càrrecs contra alguns dels exempleats de la 'Prince's Foundation', una fundació que es va crear quan Carles III era príncep de Gal·les amb la finalitat de desenvolupar els seus projectes filantròpics. Aquesta organització benèfica va ser creada el 1986 i es dedicava als principis del disseny i l'arquitectura urbana tradicional al Regne Unit.

Ara, la Fiscalia estaria investigant un informe policial sobre unes suposades promeses que havien fet els responsables de la fundació per concedir-los títols honorífics a persones de gran poder adquisitiu a canvi de donatius. Aquesta notícia va començar a tenir visibilitat l'any passat, quan el diari 'The Sunday Times' va publicar que el director executiu de la Prince's Foundation, Michael Fawcett, s'havia convertit en mitjancer perquè el magnat saudita Mahfuz Marei Mubarak bin Mahfuz li atorguessin el títol de comanador honorari de l'Ordre de l'Imperi Britànic a canvi de donar 1,7 milions d'euros a la fundació, un donatiu que va realitzar abans de rebre l'esmentada condecoració honorífica. Aquests diners van ser invertits en les reformes de dues de les propietats que gestiona la fundació a Escòcia. A més, l'esmentat mitjà va informar que el saudita havia subornat amb "desenes de milers de lliures" diverses persones properes al llavors príncep de Gal·les per poder aconseguir aquesta condecoració.

Per la seva part, Carles III va negar totes les acusacions, encara que alguns informants van assegurar que el primogènit d'Isabel II desconeixia tots els moviments fraudulents que es feien en nom seu. Malgrat que en aquell moment no es va comprovar cap acte de corrupció, Michael Fawcett va renunciar al seu càrrec pel gran escàndol causat. Tanmateix, malgrat la dimissió de Fawcett, la mà dreta del rei, l'associació Republic, que advoca pels drets de la república al Regne Unit, va iniciar un procés legal contra aquesta fundació. Ara, la Policia Metropolitana de Londres va confirmar que l'Oficina Fiscal estaria analitzant les seves conclusions per decidir si aquest cas es porta a judici o no. Segons 'The Sunday Times', els fiscals prendran la decisió abans de Nadal. Carles III no estarà involucrat en aquest judici, ja que la legislació de la Corona estableix que no es poden iniciar procediment civils o penals contra el sobirà.

La relació de Carles III amb els bin Laden

Aquest nou escàndol porta a col·lació la vegada que el llavors hereu de la Corona Britànica va rebre, a través de la 'Prince of Wales's Charitable Fund', un donatiu d'1,19 milions d'euros per part de Shafiq bin Laden i Bakr bin Laden, germanastres d'Ossama bin Laden, l'exlíder del grup terrorista Al-Qaida, responsables de l'atemptat de l'11 de setembre contra les Torres Bessones a Nova York, Estats Units.