La cantant, compositora i vuit vegades nominada al Grammy, Avril Lavigne, va haver de batallar amb una complicació de salut davant de la qual es va rendir i va arribar fins i tot a acceptar la mort. L'artista de 37 anys va contreure el 2014 la malaltia de Lyme, que es transmet per la picada de paparres infectades i pot provocar cansament, mals de cap, en articulacions i marejos. És la malaltia infecciosa més comuna del Regne Unit, Europa i Amèrica del Nord, i els símptomes similars a una grip poden afectar algunes persones durant anys i en certs casos, poden arribar a ser molt greus, fins i tot causar la mort.

Davant d'aquest panorama Lavigne va decidir convertir en música la lluita per la seva salut. Després de romandre cinc anys sense gravar res nou, el 2019 va presentar el seu single 'Head Above Water, com un tribut a la vida i en el que va narrar part del seu patiment per la malaltia de Lyme. "És un àlbum personal, estimat, íntim, dramàtic, cru, poderós, fort i inesperat. Aquest disc és un veritable viatge emocional. Vaig començar a barrejar el meu àlbum i finalment totes les peces s'estan ajuntant. Aquestes cançons són tan a prop del meu cor. Desitjeu-me sort mentre llanço cada última gota de mi en aquestes etapes finals", va escriure la cantant franc canadenc en el seu Twitter quan va presentar la seva producció.

Abans del llançament de l'àlbum, Avril Lavigne va enviar una carta als seus seguidors en la qual va assegurar que gravar aquest disc va ser un moment victoriós i ho va descriure com una producció "forta, triomfant i veritable per a mi, explicant les meves experiències dels últims anys". Explica que convertir en música el seu dolor converteix el disc 'Head Above Water' en un dels més poderosos que ha gravat. "Per ser sincera, una part de mi no vol parlar sobre estar malalta perquè vull que tot quedi enrere, però sé que he de fer-ho. No només és part de la meva vida, necessito parlar sobre la gravetat de la malaltia de Lyme. Gràcies per esperar tan pacientment mentre vaig lluitar i continuo lluitant la batalla de la meva vida", va dir l'artista a la carta.

Avril Lavigne va ser en llit durant cinc mesos i va pensar que s'estava morint. "Sentia que no podia respirar, no podia parlar i no podia moure'm", va revelar. La cantant també va descriure que van passar mesos abans que algun metge li digués del que realment patia, després d'haver estat diagnosticada erròniament amb síndrome de fatiga i depressió.

avril lavigne

Avril Lavigne/ Agencia

Després van passar tres llargs anys de silenci i ara la intèrpret de 'Complicated' sembla haver superat els seus problemes de salut, i ha sorprès els seus seguidors amb un nou disc titulat 'Love Sux', del qual va estrenar a final de l'any passat el single 'Bit Me', que va obtenir bones crítiques i va acumular més de 71 milions de reproduccions a nivell global, des del seu llançament el novembre de 2021. 'Love Sux' serà llançat el proper 25 de febrer de 2022, a través del segell DTA Records de Travis Barker, es tracta del setè treball d'estudi de la cantant i el primer des de 2019. Per al proper mes s'espera que Avril Lavigne comenci la seva gira internacional 2022 que inclou Europa, el Regne Unit i el Canadà.