Els artistes necessiten una màxima concentració cada vegada que pugen a un escenari. Han de mimetitzar-se amb el personatge. Aquí no val repetir una presa, és el repte més complicat i satisfactori per a un actor. Per aquesta raó, les persones com a espectadors els hem de respectar. Per a això és important desconnectar el telèfon mòbil i romandre en silenci atents a l'obra, tal com resa la veu en off que sona abans de cada funció. En cas de no ser així és millor marxar sense fer soroll.

Fa unes setmanes Jorge Javier Vázquez es va enfadar amb una espectadora que li estava gravant amb el mòbil. El presentador va acabar el seu fragment i va parar l'obra per adreçar-se a aquesta senyora. Fins i tot va arribar a baixar per conversar amb ella. El mateix ha succeït amb Antonia San Juan, encara que aquesta no el va prendre amb tan bon humor.

Antonia San Juan / ATRESMEDIA

Antonia San Juan / ATRESMEDIA

Antonio San Juan va acudir com tots els diumenges al programa de la seva amiga, Nuria Roca, on exerceix com a col·laboradora. Allà ha narrat l'episodi que va viure en una de les seves obres de teatre, precisament en la que també participa la presentadora, 'La Gran Depressió'.

Nuria Roca narra la seva discussió amb una espectadora

"Et preguntaré pel que va succeir ahir a l'escenari", la qual cosa Antonia va començar a reviure l'incòmode però èpic moment: "Ahir estàvem a Sevilla fent la funció 'La gran depressió', que anava molt bé, i abans de començar la funció avisen que apaguin els telèfons mòbils..."

"Que no es pot gravar per tots els drets d'imatge, perquè la gent no el difongui per allà... però sempre hi ha algú que, tant sí com no, el grava. Gent que no té límit, és a dir, 'jo el gravo i em dona igual'. Llavors, en un moment que érem a l'escenari parlant, i en veig una que està així... -referint-se a la dona del públic gravant amb el mòbil. Perquè al final, no t'interessa el que estàs veient i tu el que vols és gravar-lo. T'és igual. No estàs gaudint ni de la funció".

Nuria Roca i Antonia San Juan Nuria Roca i Antonia San Juan

I va prosseguir Nuria Roca: "el tema és que jo estic esperant la teva rèplica i, de sobte, Antonia es despatxa amb la noia. Va trencar la quarta paret de veritat!" al que afegia Antonia: "Vaig aprofitar que el personatge que fa Nuria, les dues som egoistes, però el personatge d'ella és més egoista, i li vaig dir: hi ha gent com tu... Tu no has anat alguna vegada al teatre i has vist la típica que li diuen que no gravi, però ella vol gravar? Doncs aquesta ets tu!".

Juan del Val, que també va acompanyar les artistes a Sevilla, va dir que a l'espectadora poc li'n van importar les paraules d'Antonia San Juan.