Kim Kardashian ha demostrat que el món de les xarxes socials és un negoci molt lucratiu, en convertir-se en una de les celebritats que més diners guanyen per publicació a Instagram. Tanmateix, una de les seves publicacions li ha jugat una molt mala passada en fer-li perdre una gran quantitat de diners en haver de pagar una milionària multa per anunciar criptomonedes de manera il·legal.

Segons ha transcendit, la socialité haurà de pagar una multa d'1,26 milions de dòlars a la Comissió de Borsa i Valors per haver promocionat l'ús de criptomonedes a través de les seves xarxes socials. Després d'haver estat informada de la resolució de l'esmentat òrgan governamental, l'ex de Kanye West va indicar que cooperarà amb la investigació, encara que no va admetre la seva culpabilitat davant d'aquest delicte relacionat amb la inversió en la borsa de valors.

D'acord amb l'ordre de la SEC, Kim Kardashian no va revelar que havia rebut un pagament de 250.000 dòlars per fer una publicació en el seu compte d'Instagram, on ja compta amb més de 331 milions de seguidors. "Eh, petits, estan en les cripto?", va escriure en el postque va publicar la CEO de 'Skims' el passat 13 de juny de 2021. En aquesta publicació, la socialité comentava quins eren els suposatsavantatges d'invertir en Tokens EMAX, un producte de seguretat de criptoactivos oferta per EthereumMax, brindant una sèrie d'instruccions perquè els potencials clients invertissin en aquesta criptomoneda en publicar un enllaç directe a la seva pàgina web.

D'acord amb les lleis federals nord-americanes, és de caràcter obligatori revelar la font, la naturalesa i la suma rebuda per promocionar la inversió en la borsa de valors, inclosa les criptomonedes. Tanmateix, la més famosa de les Kardashian va ometre totalment aquest pas, per la qual cosa la SEC l'ha sancionat amb una milionària multa en violar la disposició contra la publicitat de les lleis federals de valors. "Aquest cas és un recordatori que, quan celebritats o persones influents recolzen oportunitats d'inversió, inclosos valors de criptoactivos, no significa que aquests productes d'inversió siguin adequats per a tots els inversors", va indicar el president de la SEC, Gary Gensler. A més, va afegir que el cas de Kim Kardashian també serveix "com un recordatori per a les celebritats i altres persones que la llei els obliga a revelar al públic quan i quant se'ls paga per promoure la inversió en valors".

Kim Kardashian no podrà publicar cap criptomoneda durant tres anys

Arran de la resolució de la SEC, la socialité va firmar un acord en el qual no podrà promoure cap tipus de criptomoneda durant tres anys, per la qual cosa haurà de cancel·lar qualsevol contracte que hagi firmat prèviament amb alguna empresa relacionada amb aquest tipus d'inversió. No obstant això, segons un dels advocats de Kim, aquest acord li permet "seguir endavant amb les seves diferents activitats comercials", malgrat que no ha admès ni negat "les troballes trobades per la SEC", sí va accedir a pagar en la seva totalitat la multa de gairebé 1,3 milions de dòlars.