Rafa Nadal sempre ha estat molt reservat pel que fa a la vida privada. La seva xicota, Xisca Perelló, l’acompanya a tots els tornejos, però poc se sap de la seva relació. Aquesta setmana comença la 65a edició del Barcelona Open Banc Sabadell. Nadal serà un dels reclams, així que s’esperen els habituals ànims de Xisca des de la grada.

Però... qui és Xisca Perelló? Mallorquina de 28 anys, és directora d’Integració social a la Fundació Rafa Nadal. Un projecte a la Índia en col·laboració amb la fundació Vicente Ferrer, que ajuda més de 500 nens. És l'única filla d’un constructor i d’una funcionària de l’Ajuntament de Manacor, la seva localitat natal.

Va anar a una escola de monges del mateix poble, on es va fer amiga de la germana del tenista, Maribel. Quan tenia 14 anys, aquesta va presentar a la parella, que començaria a sortir el 2005. Xisca va estudiar a la Universitat de Palma, on compartia pis amb la xicota d’un amic de Nadal. Discreta des de sempre, el dia que es graduava en Administració i Direcció d’Empreses, li van oferir uns seients especials per a ella i l’esportista, però va declinar la invitació. Va ser llavors quan alumnes i professors es van assabentar de la relació.

Xisca va començar a treballar a l'stand de Mapfre durant la Copa del Rei de vela, però va mudar-se a Londres per especialitzar-se en Patrocini i Màrqueting Esportiu.

 

Unos días de relax... Relaxing days #SainteAgnes

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

Rafa Nadal ha comprat recentment una casa a Porto Cristo, una platja molt propera a Manacor, on viuen els seus pares i els seus sogres. Ara, la parella està restaurant la casa per traslladar-s’hi en un futur, i és que Xisca sembla estar molt unida a la mare del tenista, amb qui treballa a la Fundació.

Amb tot, la xicota de Rafa Nadal no ha concedit entrevistes. Només es va pronunciar el 2011 quan des del diari anglès The Telegraph li preguntaven sobre els viatges que realitza acompanyant la seva parella: “Viatjar junts a tot arreu no seria bo ni per a ell ni per a mi. Rafa necessita el seu espai quan està competint i la idea d’estar allà tot el temps, preocupada per les seves necessitats, m’estressa. Si el seguís allà on va, crec que hi hauria el perill que ens deixéssim de portar tan bé”.

Unes paraules que xoquen amb la seva actitud més recent, ja que ha pogut ser vista a les grades de la gran majoria de partits de Nadal. Sense anar més lluny, la setmana passada al Masters 1000 a Montecarlo

 

Nadal tampoc ha parlat en gaires ocasions sobre Xisca, tot i que aquest gener concedia una entrevista:

Poques paraules, però que demostren la unió de la parella des de fa tants anys.