Viggo Mortensen és, a banda d'un extraordinari actor, una persona que no calla quan el que veu al seu voltant li sembla repugnant. Quan algú de Vox va pensar que seria una bona idea usar el seu mític personatge d'Aragorn de la trilogia cinematogràfica El senyor dels Anells per promoure una campanya electoral, els va qualificar de "s'ha de ser bastant ignorant", situant el partit d'Abascal a Mordor irònicament. L'intèrpret, després d'una llarga relació sentimental amb la catalana Ariadna Gil, també ha explicat en alguna ocasió els costums catalans als seus compatriotes nordamericans: "No havia vist mai res d’igual. A Catalunya, en lloc del Pare Noel, tenen el tió. Agafen un tronc, el tallen i li pinten una cara somrient amb uns ulls molt grans i li posen un barret vermell ―la barretina―".

viggo mortensen cbs

CBS

Ara, qui ha fet de nen petit català, ha estat el mateix Mortensen. Però en lloc d'un tió, a qui li ha donat un cop al cap ha estat a un ultra. I en lloc d'utilitzar un pal, ha agafat una ampolla de vi. Si va estomacar els ultres de Vox a les xarxes, també ho ha fet explícitament, però amb ultres del Madrid. A banda del cinema, l'actor té una altra gran passió, el futbol. I després de viure molts anys a l'Argentina, va néixer en ell una passió desfermada que passeja allà per on va: la que sent per l'equip de futbol de San Lorenzo de Almagro. Mortensen és un més de l'afició de l'equip argentí, 'los cuervos', com se'ls coneix, o 'El ciclón'. Però el cicló va ser l'actor quan un dia, anant vestit amb la samarreta del seu equip, es va trobar uns ultres del Reial Madrid a la Puerta del Sol. Perquè San Lorenzo vesteix com el Barça, de blaugrana:

viggo mortensen

@SanLorenzo

"Unos pelados me dijeron unas cosas muy feas y me empezaron a pegar. Y yo, buscando un taxi. Pero tenía una bolsa con dos botellas de vino, agarré una y se la rompí en la cabeza a uno y salí corriendo". El millor de la situació, quan l'actor va arribar on havia d'anar, a casa d'un director. Aquest el veu suat i 'ensangonat' i Mortensen el va tranquil·litzar dient que allò era vi... "Por suerte quedó una botella, tomémosla".

Viggo Mortensen es passava la trilogia d'El señor de los anillos atonyinant orcos... No cal fer una pel·li per trobar-se d'altres 'orcos' pels carrers d'algunes ciutats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat