Què és l'art? Segur que aquesta pregunta rebria moltes respostes. Per Instagram, qualsevol cosa on no es vegin culs, pits, mugrons o genitals. La puritana xarxa ha tornat a demostrar que per a ells, no hi ha debat cultural que valgui. La censura preval per damunt de tot. Però Paco León és molt Paco Leon. A Noé li parles de pluja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paco Leon (@pacoleon)

L'actor espanyol està acostumat a patir en la seva pròpia pell el pudor de la xarxa social, que detecta els cossos nus com si fossin una heretgia. Sempre que ha volgut penjar una foto d'ell despullat on se li veien el penis o les natges, Sor Instagram ha anat per darrera amb les tisores. I ara, li ha tornat a passar. Però aquest cop, per cap foto de l'intèrpret, sinó per un vídeo artístic.

paco leon despullat instagramPaco León (@pacoleon)

León ha volgut generar un debat sobre els límits de l'art. Com? Amb un vídeo on es veia una performance a Mèxic ben curiosa que Instagram li ha censurat. En ella es veuen un grup de persones caminant a quatre potes, amb làsers al cul i introduint-se algun dildo que altre. Però quan una porta es tanca, s'obre una finestra. En aquest cas, la finestra de Twitter, on León ha compartit el vídeo amb sarcasme: “Me han quitado el post en Instagram. Me parecía interesantísimo el debate que ha provocado sobre los límites del arte y la performance... pero bueno. Voy a postear gatitos que gustan más”:

El debat que pretenia per Instagram, s'ha generat, i de quina manera, a la xarxa de l'ocellet:

Si en el món hi hagués molts més Paco León i menys censors retrògrads a Instagram, molt millor ens aniria.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat