Els darrers dies el diari El Mundo està aconseguint un fet curiós: que surtin de sota les pedres una sèrie de personatges que ara s'estan destapant més que mai a l'hora de mostrar la seva veritable cara o de potenciar la que ja els hi havíem vist els darrers temps. Unes declaracions del flamant nou director de l'Oficina del Español, Toni Cantó, queixant-se que no podia fer teatre a Catalunya per parlar en espanyol van obrir la veda i van generar un allau de galetes descomunal per terra, mar i aire procedent de molts actors de debò, no com ell, que li van dir que es deixés estar d'estupideses i mentides abjectes.

canto portada

Toni Cantó / Instagram

Ara, qui ha agafat el relleu del valencià a l'hora de crispar al personal ha estat un cantant. Veurem si els seus col·legues salten igual com amb Cantó. La sorpresa, però, ve perquè mentre a l'ex Cs i ara del PP ja se li presuposa un anticatalanisme ferotge, qui ara ha deixat anar una frase que no ha deixat indiferent és un cantant suposadament de la progressia d'esquerres espanyola, amb avi miner. Parlem de Víctor Manuel.

victor manuel3

Víctor Manuel / @victormanuel_of

Acaba de començar una nova gira de concerts, i ell mateix es pregunta en veu alta al citat mitjà, "¿Pero cómo va a estar un tío de 73 años todavía por los tablaos dando la tabarra?". Potser es refereix no al fet de cantar, sinó al de deixar anar per la boca el seu pensament suposadament progressista, però al cap i a la fi, d'un reaccionari que tomba. Més enllà de música, també han parlat de política, per exemple, quan assegura que al tema Digo España "hablo del momento que estamos viviendo. No es españolismo, es que me gusta el país en el que vivo"​. 

victor manuel2

Víctor Manuel / @victormanuel_of

Un país on en els anys 70 va demanar la llibertat dels presos polítics. I ara, amb els recents indults?: "Me parecen bien, porque yo, que no me dedico a la política, no sé encontrar otra alternativa para cauterizar las heridas que evidentemente hay". Després, però, va més enllà en dir que "a veces se tiene la sensación de que parte de los políticos de este país quiere que se caigan al mar los que no están de acuerdo con ellos. Espero que los catalanes no piensen que todos somos de Vox igual que yo no pienso que todos los catalanes son ultra nacionalistas y desean lo peor para España. Alguien decía que cómo se va a pedir a la gente que vote si quiere ser español o catalán. ¿Pero qué coño es esto y quién se lo ha inventado?".

victor manuel4

Víctor Manuel / @victormanuel_of

El cantant asturià segueix dient que "Los políticos de antes tenían otro comportamiento. Yo voté por primera vez en 1978 tapándome la nariz y sigo votando tapándome la nariz". Els que s'han tapat el nas olorant el que ha dit han estat molts lectors i usuaris de la xarxa que li han respost de manera automàtica:

tuits victor

Mírala, mírala, mírala... ¿La puerta de Alcalá? No. La puerta de la vergonya.