Ha estat un any estrany, difícil i complicat per raons òbvies, durant la pandèmia, especialment per tots aquells que es dediquen a la música. Persones com Sergio Dalma que van veure interrompuda la seva feina i la seva passió de socarrel. L'intèrpret de Bailar pegados, Galilea o Esa chica es mía duia 11 concerts de la seva gira quan va haver d'aturar-ho tot. Però de tot en surt alguna cosa. I d'aquella situació, ara en treu la part positiva.

sergio dalma foto

Sergio Dalma / @sergiodalmaoficial

Una de les veus més carismàtiques de la música d'aquest país ha passat pels micròfons de Catalunya Ràdio per parlar de la gira del seu disc 30... y tanto, amb una sabadellenca com ell, Laura Rosel. Dalma actua diumenge al Festival Jardins de Pedralbes i està emocionat. Té ganes de viatjar i fer concerts més que mai. Després de 29 anys vivint a Madrid, ha tornat a casa seva, a Catalunya, a viure-hi i a regalar als seus fans una primícia que va deixar sorpresa la presentadora.

laura rosel cat radio

Laura Rosel / @laurarosel

Durant la pandèmia ha estat fent cançons de cara a un nou disc que veurà la llum a finals d'any i que ara començarà a enregistrar, "cançons fetes en confinament, però molt positives, és un cant a la vida... i tornem a recuperar un parell o tres de cançons en català". Però no va ser l'únic que li va revelar a Rosel. Fins ara, Dalma s'ha caracteritzat per cantar èxits descomunals en castellà. Incursions en llengua catalana, poques, amb alguna excepció o versió en català d'algun tema, com Ara ja no és hora:

Però atenció perquè Dalma, aka Josep Capdevila, tornarà a emocionar en català els seus milions de fans. "Estem preparant un projecte que per fi veurà la llum, si Déu vol, aviat, esperem que en un parell d'anys... un disc en català inèdit, que és un objectiu que tinc des de fa anys i que vull que es faci realitat". "Caram, quantes novetats!", celebra Rosel. Ganes de sentir aquest disc. De moment, que no és poc, dos temes al proper disc i un estiu veient Sergio Dalma on sempre ha de ser: damunt un escenari.