Se'n podrien dir molts de programes històrics de televisió. Però l'últim que ha passat a la història és el programa líder d'audiència durant molts anys a les tardes, Sálvame. El programa que s'emetia diàriament a Telecinco va acabar el 23 de juny de 2023 i és important remarcar que en els pitjors moments d'audiència, Sálvame aconseguia un 12% de shareHores i hores de directe que comptava amb els presentadors i els col·laboradors de televisió més demandats. Jorge Javier Vázquez (53) es va convertir en el rei de les tardes de televisió gràcies a la seva feina, però també a l'equip que formava amb tertulians com: Belén Esteban (50), Kiko Matamoros (67) o María Patiño (52). Va ser un programa on els que hi participaven eren alhora els visitants del zoo i els animals, la combinació perfecte per a no quedar-se mai sense contingut.

Captura de pantalla 2024 04 04 144812
Sálvame - Telecinco

Mentre Telecinco vol oblidar al complet el programa i apostar per una camí bastant diferent del que havia seguit durant els últims anys, sembla que la realitat ho vol impedir. Tantes hores de televisió i polèmiques en directe han passat factures no només positives a la cadena. L'última d'elles obliga a Sálvame a pagar una multa de 160 mil euros a Raquel Bollo (48) per haver vulnerat el dret a l'honor. Segons ha pogut saber Bluper, la productora del programa ha estat condemnada a pagar una indemnització a una de les col·laboradores del programa per danys morals. La sentència ha estat emesa pel Jutjat de Primera Instància nº 21 de Sevilla, on es reconeix que el programa va vulnerar el dret a l'honor de Raquel Bollo en difondre informació totalment falsa i que atemptava directament contra la persona en qüestió.

Raquel Bollo - Instagram
Raquel Bollo - Instagram

El programa ja s'ha vist anteriorment involucrat en temes judicials i ha estat la productora que, en la majoria de les ocasions, ha donat la cara per a defensar-lo. Abans, La Fábrica de la Tele ara, després de renovar-se al complet, Fabricantes Studio, ha començat els diferents tràmits per a recórrer contra la sentència a l'Audiència Provincial de Sevilla. El que va motivar Raquel Bollo a atacar al programa va ser la informació totalment falsa i sense cap mena de verificació que es va emetre que l'acusava a ella com a persona que va robar un rellotge Rolex i de fer un mal ús de determinats immobles. No només això, sinó que Sálvame també la va acusar de vendre roba utilitzada i de plagiar marques de luxe. L'equip d'advocats que representa a l'empresària i col·laboradora ha aconseguit que els acusats es vegin obligats a pagar una indemnització de 160 mil euros pels mals causats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raquel Bollo (@raquelbollo)

Telecinco vol oblidar Sálvame. Fins i tot, en les ocasions que fan servir imatges del programa, eviten pronunciar el seu nom. Tot i això, encara hi ha cares que aguanten a la mateixa cadena que fan impossible als espectadors deixar de pensar en el que havia estat el programa de tarda amb més èxit. Jorge Javier n'és un clar exemple, ara presenta la gala setmanal que s'emet els dijous d'un dels realities amb més èxit, Supervivientes. El presentador ha passat de ser una de les cares més vistes a televisió a presentar una gala d'unes quatre hores després del fracàs del programa que volia fer la competència a El Hormiguero, Cuentos Chinos. Ara, la productora es torna a veure involucrada en un procés judicial que suposa un cop dur en tenir en compte el contingut que va emetre Sálvame durant les seves últimes setmanes.

Captura de pantalla 2024 04 04 144604
Jorge Javier Vázquez - Supervivientes, Telecinco

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!