A TV3 hi ha una sèrie de noms indissolubles amb aquesta cadena. Joan Pera, que va ser qui va inaugurar la tele el 10 de setembre de 1983, la Fletcher de S'ha escrit un crim, el JR Ewing de Dallas i la Roseanne. La dona més llenguda, malcarada, grollera i irreverent de la televisió. La mare més irresponsable, despreocupada i insolent que van veure els espectadors a finals dels 80, principis dels 90.

I Roseanne torna. Una de les notícies més esperades pels moltíssims fans que va tenir la sèrie entre 1988 i 1997. Els Conner reapareixen després de vint anys per emetre 8 capítols especials d'aquesta inclassificable família de classe baixa d'Illinois.

Als Estats Units s'emet aquest vespre la reentré, i ja es preparen per rebre amb honors la pròpia Roseanne, el seu marit Dan, la seva germana Jackie o els tres fills de la parella, en D.J., la Darlene i la Becky. En el darrer capítol emès, en Dan Conner moria d'un atac de cor, però el decés l'han resolt fent veure que el personatge interpretat per John Goodman en realitat havia fingit la seva pròpia mort. Res de somnis matussers estil Los Serrano.

La idea original de rescatar la ficció va ser dels propis intèrprets, Roseanne Barr, John Goodman i Sara Gilbert,  la Darlene,  quan tots tres van coincidir en un programa fent un sketch sobre els seus personatges, i veient que encara funcionaven tants anys després d'acomiadar-se de l'audiència amb 16 milions d'espectadors.

roseanne2

Roseanne

Després de tants anys, la protagonista està pràcticament igual, gràcies als miracles de la cirurgia. Sorprenent també és l'aspecte de la Darlene, que continua semblant una adolescent, d'en John Goodman o de la Laurie Metcalf, la Jackie, actriu que ha anat a més i que va estar nominada a l'Oscar fa un parell de setmanes. Més canviat -a pitjor- està el D.J., que sembla que s'hagi empassat un pal i que és igual que el pare de Marty McFly a Regreso al futuro

 

A post shared by Roseanne Barr (@officialroseannebarr) on

La cadena ABC, que és qui l'emetia abans i qui ho farà ara, considera que és cabdal recuperar aquesta família en els temps que corren, amb una classe obrera menystinguda en el país governat per Donald Trump.

Roseanne, a més, va significar un abans i un després, pel fet que mare i pare treballaven tots dos fora de casa i per tocar amb humor i mala baba temes tan "seriosos" i tabú com la pobresa, l'alcoholisme, les drogues, el sexe, la menstruació, l'embaràs adolescent, la masturbació, l'avortament, els problemes racials, l'homosexualitat o la violència domèstica. A més, per primera vegada s'ensenyava una llar "dirigida" per una dona, una dona amb sobrepès, que no es preocupava pel seu aspecte i que deixava anar més d'una i de dues opinions feministes a cada capítol.

La mateixa Roseanne Barr ha ensenyat com serà la nova careta inicial de la sèrie, amb el travelling circular al voltant de la taula a l'hora d'esmorzar, i, com no podia ser d'una altra manera, amb la característica rialla final per part de la protagonista:

Al despatx de Vicent Sanchís ja han trencat el porquet de ceràmica per veure si poden reunir els diners que caldrien per poder comprar la nova temporada i oferir-la als espectadors que van créixer amb els afilats diàlegs de la Roseanne i la seva família.

roseanne3

TV3

Però Televisió de Catalunya avui en dia s'assembla més a la família de ficció de Roseanne que no pas fa vint anys. Ara TV3 també és una família de classe mitjana que amb prou feines arriba a finals de mes. Comprar produccions alienes és una utopia, per molt que els espectadors del país agrairien la mordacitat d'aquesta mare de família en els temps que corren. Ara que està a punt d'acabar Benvinguts a la família, potser seria bon moment de donar la benvinguda a una família que tantes nits de glòria va portar a la televisió dels catalans.