El cas George Floyd ha fet alçar la veu a la societat nordamericana. Les protestes, manifestacions i al·legats antiracistes se succeeixen per tot el país, clamant per justícia i perquè mai més s'hagi de tornar a lamentar una tràgica mort com la de Floyd per la brutalitat policial.

George Floyd Estats Units protestes - EFE

Efe

I no només els EUA. Des de totes les parts del planeta, exceptuant els ultres feixistes que creixen com bolets a tot arreu, són moltes les persones que s'han pronunciat. Alguns, veritables celebrities mundials que aprofiten el seu status per remoure consciències. Per remoure consciències i per reconèixer que estan espantats. Amb tot el que veuen i també pel que puguin patir ells mateixos. Un dels que ha parlat més clar ha estat Ricky Martin.

ricky martin

@ricky_martin

Des que ha esclatat la indignació per un nou i brutal assassinat racista, Martin no ha parat d'omplir les seves xarxes socials d'imatges i discursos reclamant justícia. Martin Luther King o la model i activista Aaron Philip ocupen el seu Instagram des de fa dies. Martin s'ha sincerat més que mai en una entrevista on el cantant de Puerto Rico ha confessat la intranquil·litat que amenaça el seu cap. Bàsicament, per tres motius: "“Soy latino, homosexual y casado con un hombre árabe, o sea una amenaza viviendo en Estados Unidos".

ricky martin i parella

@ricky_martin

El músic té por pel que està passant al país on ja fa molts anys va decidir anar a viure: “Yo no crecí pensando que Estados Unidos era así… Estados Unidos es así, siempre ha estado así”. Un Martin que tot i viure amb més comoditats que la majoria, tem fer un acte tan senzill com anar a prendre un cafè: