Joel Joan s'ha despertat l'endemà de la Diada, aquest 12 de setembre, amb una imatge dedicada a la independència. De Catalunya? No. De Mèxic:

Si ens quedem a casa nostra, la veritat és que el genial actor i director català va tenir un 11 de setembre mogudet, especialment a xarxes, on li va dir quatre coses ben dites a un advocat de Barcelona que li volia buscar les pessigolles. Però el personatge en qüestió no sap (o no recordava) que quan molts hi van, en Joan hi torna. Que quan algú li vol tocar el que no sona, rep de valent via Twitter, via X o com carai es digui ara la xarxa de l'ocellet. I és el que li ha passat al president de Convivencia Cívica Catalana. Ángel Escolano, que ahir es va sumar a alguns hiperventilats antiindepes amb una desbarrada de les seves, queixant-se que la Diada sigui l'11 de setembre i volent-la canviar de dia: "La fiesta regional de Cataluña debería ser el día de San Jorge o el de Nuestra Señora de Montserrat, días festivos que compartimos todos los catalanes. Elegir el 11 de septiembre es una cacicada más de los separatistas que nos demuestra su totalitarismo y voluntad de exclusión".

La resposta del Joel, per emmarcar: "Tens tota la raó des de que soc en eixe món l’11 és el dia que commemorem la fi de les nostres llibertats x part de l’imperialisme espanyol i francès. Si no t’agrada és pq et ets 1 imperialista espanyol. Haver nascut aquí no et fa català. Jo he nascut a Espanya i no soc espanyol". Brutal. Al tal Escolano li han quedat les orelles tremolant de la plantofada, i ha volgut contraatacar amb un to tavernari que ha rebut la seva corresponent resposta en forma de mastegot definitiu. Diu l'advocat: "Tú eres más español que un chotis madrileño. Que bien que vas baboseando para que vean tus espectáculos de titiritero menopáusico en Netflix en el resto de España...". I el Joel, tuit definitiu: "Jo no t’he faltat. Jo faig negocis a l’estranger i a on em surt dels collons, a Espanya, Perú, Mèxic. Tota la teva impotència i odi davant de qui no pensa com tu et retrata com a gran demòcrata. No mames güey".

No cal afegir res més. Joel Joan, meravellós.