És un dels pocs versos lliures que sempre s'han mantingut incombustibles a l'hora d'atonyinar a tort i a dret. Ramoncín mai ha callat. Des que va ensenyar la poteta en temps d'el rey del pollo frito sempre ha dit el que li ha sortit del monyo.

ramoncin liarla pardo

Ramoncín (La Sexta)

I ara, a punt de fer 65 anys, encara més. I a qui ha deixat a caldo ha estat al rey de las comisiones fritas, un Joan Carles que va marxar del país de manera sibil·lina. En una entrevista pel diari El Mundo, arran d'un documental sobre la seva vida, Una vida en el filo, torna a demostrar per què aquest títol li va com anell al dit en opinar sense embuts sobre la casa reial espanyola. En concret, sobre la fugida de l'emèrit: " El Rey se ha ido a un lugar del mundo donde nadie le puede preguntar nada y donde los tíos tienen cinco mujeres y todas caminan 20 pasos por detrás. Una cosa escandalosa". Per no parlar de les acusacions de posar ell mateix els bitllets en un maletí i portar-los a un banc suís. Parla de suposats fets fraudulents i de les moltes amants que ha tingut el Borbó: "es una cuestión moral... Porque este señor no estaba teniendo una relación con una señora en Londres. ¡La estaba teniendo a 12 kilómetros de donde vive!".

joan carles gest

Joan Carles (GTRES)

Ramoncín es mostra incrèdul i atònit que a Zarzuela tothom mirés cap a una altra banda o amagués el cap sota terra. I es mostra implacable amb la institució: "¿Qué pasa? ¿Los demás no sabían nada? ¡Lo sabía todo el mundo! Pero eso tiene que ver con la moral y a cada uno le apunta la brújula a donde sea. ¿Pero lo otro? No, por favor. ¡Aquí a elecciones todo el mundo!". El cantant portaria a les urnes a la família reial. I a qui les urnes van col·locar com a presidenta de la seva comunitat de Madrid va ser a Isabel Díaz Ayuso, cosa que no s'explica: "Madrid padece una catástrofe que se llama Isabel Díaz Ayuso".

Isabel Díaz Ayuso EFE

Isabel Díaz Ayuso (Efe)

Ramoncín destrossa la pepera com ningú abans, amb termes molt gruixuts: "Me parece una persona incapacitada para ser presidenta de la comunidad de vecinos. Esta persona ha conseguido crear un caos dentro del caos que ya existe y creo que tiene un objetivo clarísimo: ser una persona destacada. Hay una cosa de narcisismo absoluto...". Més d'un i més d'una tremola. Ramoncín està cada setmana a partir d'ara a Liarla Pardo cada cap de setmana a La Sexta. I té mastegots per donar i vendre.