El cinema català viu avui la seva nit de gala. La 12º edició dels Premis Gaudí se celebra aquest diumenge a l'Auditori del Fòrum de Barcelona en una entrega de premis on es premiaran les millors pel·lícules catalanes de l'any passat. En una nit freda pel que fa a la climatologia, la catifa vermella s'ha omplert de glamour en els instants previs al lliurament de guardons. Les grans favorites? La hija de un ladrón, de Belén Funés, amb Greta i Eduard Fernández com a protagonistes i 13 nominacions, i Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet, amb la parella David Verdaguer i María Rodríguez escenificant el part del seu primer fill, que opta a 10 estatuetes.

cartell premis gaudi

Els més ràpids en arribar al recinte han estat la presentadora, l'actriu Anna Moliner, i alguns dels noms que lliuraran la peça de bronze de 4 quilos inspirada en els caps dels guerrers que coronen les xemeneies de La Pedrera de Barcelona. Entre ells, els actors Àlex Brendemühl (amb un esmòquing i llaç impecables), Bruna Cusí, Rosa Cadafalch i Jan Cornet, la model Judit Mascó o el mag Lari, amb unes lluents sabatilles esportives de color groc:

GAUDI ANNA MOLINER I JORDI PRAT I COLL

Anna Moliner i Jordi Prat i Coll (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI ALEX BRENDEHMUL

Àlex Brendemühl (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI BRUNA CUSI (1)

Bruna Cusí (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI ROSA CADAFALCH I JAN CORNET

Rosa Cadafalch i Jan Cornet (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI BRUNA CUSI (2)

Judit Mascó i Mag Lari (foto Sergi Alcàzar)

Uns dels més espectaculars, per l'americana amb dibuixos i pel vestit color cru, han estat la parella sentimental formada pels actors David Solans i Mireia Oriol. Ell, en 'Bruno Bergeron' de Merlí. Ella, la 'Lorena Sánchez' de Les de l'hoquei. També Candela Serrat, a qui vam veure a La Riera, estava guapíssima amb un vestit fosc amb llaç a l'escot. Més seriós ha estat el look triat per Karra Elejalde, immens fent d'Unamuno a Mientras dure la guerra, que ha optat per un trajo gris trencat només per la corbata color albergínia.

GAUDI DAVID SOLANS MIREIA ORIOL

David Solans i Mireia Oriol (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI CANDELA SERRAT

Candela Serrat (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI KARRA ELEJALDE

Karra Elejalde (foto Sergi Alcàzar)

La presència del repartiment de Merlí no s'ha limitat a Solans. Júlia Creus, la 'Mònica', també hi ha assistit, bellíssima, a l'igual que Nora Navas, una de les millors actrius del país, o Carme Elías, amb el vestit més vermell de la nit. Lluís Homar o Gerard Quintana i l'actriu Maria Molins també han passat per la catifa de l'Auditori.

GAUDI JULIA CREUS

Júlia Creus (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI NORA NAVAS

Nora Navas (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI CARME ELIAS VERMELL

Carme Elías (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI LLUIS HOMAR

Lluís Homar (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI GERARD QUINTANA

Maria Molins i Gerard Quintana (foto Sergi Alcàzar)

Els grans favorits de la nit s'han fet esperar, però quan han arribat, no han deixat indiferent ningú. Belen Funes, Greta Fernández i Àlex Monner, directora i actors de La hija de un ladrón. També Enric Auquer, aspirant a endur-se el guardó a actor secundari per Quién a hierro mata, que ve de guanyar dos Feroz, que s'endurà el Goya i a qui els espectadors de TV3 veuen a les tardes a Com si fos ahir. Es clar que el look més inclassificable ha estat el del director inclassificable Albert Serra. O el d'Albert Pla. Curiós també ha estat la mena de faldilla escocesa negra de David Matamoros, productor executiu del film El Hoyo.

GAUDI ALEX MONNER BELEN GUNES GRETA FERNANDEZ

Àlex Monner, Belén Funés i Greta Fernéndez (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI ENRIC AUQUER

Enric Auquer (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI ALBERT SERRA

Albert Serra (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI ALBERT PLA

Albert Pla (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI PRODUCTOR EL HOYO

Equip pel·lícula El hoyo (foto Sergi Alcàzar)

Els que han arribat cap al final? David Verdaguer i María Rodríguez, Sergi López, Laia Marull o les autoritats.

GAUDI DAVID VERDAGUER

David Verdaguer (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI MARIA RODRIGUEZ

Maria Rodríguez (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI SERGI LOPEZ

Sergi López (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI LAIA MARULL

Laia Marull (foto Sergi Alcàzar)

GAUDI COLAU TORRENT PASSOLA GAUDI

Ada Colau, José Manuel Rodríguez Uribes, Isona Passola, Roger Torrent i Meritxell Budó (foto Sergi Alcàzar)

Veurem què passa a la gala i qui torna a passar per la catifa vermella amb una cara encara més radiant... Senyal que s'haurà endut l'estatueta sota el braç.