La catifa vermella dels premis Feroz ha deixat moments molt comentats. El cinema espanyol s’ha vestit de gala per una cerimònia molt reivindicativa. El premi més esperat ha estat el de millor comèdia, en mans dels Javis d’OT. Amb un emotiu discurs de Javier Calvo que ha posat els pèls de punta.

“Jo sóc gai. Tinc un xicot que m’estima, una família que em dóna suport i estic aquí recollint aquest premi. Si algú, algun nen, alguna nena m’està veient i té por i sent que no l’estimaran, que sàpiga que trobarà el seu lloc, que complirà el seu somni i que Javi i jo escriurem històries perquè se senti inspirat”, deia entre llàgrimes. 

Ara bé, el feminisme també ha tingut un paper important en aquests premis. Si els Globus d’Or van estar marcats per totes les actrius vestint de negre en suport al fi de l’assetjament sexual al cinema, aquests ho han estat per un vestit molt especial. Molts han estat els actors que han aparegut a la catifa vermella amb el mateix disseny, un vestit amb línies de colors pintades simulant la silueta d’una dona. La creació és de l’artista Ernesto Artilo, que ha començat una campanya que busca ser la materialització de la reivindicació feminista

vestit feminista premis Feroz EFE

Malgrat el bon gest, és cert que les estrelles més conegudes han optat per fer gala de models espectaculars. Cal destacar la presència de Paula Echevarría, que apareixia amb un exagerat vestit rosa pal amb flocadures als costat. Úrsula Corberó, per la seva banda, ha sorprès amb un disseny oriental, d’inspiració xinesa.

PAULA ECHEVARRIA PREMIOS FEROZ

URSULA CORBERO EFE

Les cares més mediàtiques van passejar-se per davant de les càmeres amb el millor dels seus somriures. Belén Rueda, amb un vestit de tall asimètric i el cabell ondulat, va arribar fent gala de ser una autèntica estrella. Ella i Maribel Verdú van ser de les més aclamades, optant l’actriu de La buena estrella per un escot en V molt atrevit amb reixeta. 

MARIBEL VERDU EFE

Belén Rueda EFE

Però la televisió va tenir un paper molt important. José Corbacho, Arturo Valls, Silvia Abril i Hugo Silva van ser només alguns dels molts representants de la petita pantalla. Tots ells ben elegants i contents.

CORBACHO EFE

ARTURO VALLS EFE

SILVIA ABRIL EFE

Hugo Silva EFE

Cal destacar també la presència de Rossy de Palma, una de les més atrevides amb una bata de flors de vellut molt cridaner. A més a més de la mítica Ana Fernández de Los Serrano, que segueix fent-se un nom dins d'aquest món. Vestida, per la seva banda, amb un elegant vestit d'inspiració grega en color nude amb brillantets. Macarena Fernández s'ha inspirat en França en el seu aplaudit look, sent de les més encertades de la nit gràcies al seu corsé negre. 

rossy de palma efe

Ana fernandez efe

macarena garcia efe

Una catifa vermella que ha tingut com a clar protagonista el color negre, símbol d'elegància per excel·lència. La reivindicació ha regnat, sent ja un habitual d'aquest tipus de cerimònies.