50 anys damunt els escenaris, que es diu aviat. El músic Pau Riba celebra aquest 2019 el mig segle del seu primer àlbum, quan tenia només 19 anys, Dioptria, el tret de sortida d'una carrera envejable i respectada per tots els que han arribat després d'ell. 

pau riba sandalia

@pau.riba

Referent absolut de la Nova Cançó i del dir el que li ve de gust. I ara ho ha fet al diari El país, on a banda de repassar l'efemèride, també ha repassat els polítics i una Espanya que "no s’ha alliberat de l’esperit de conquesta associat als segles XV i XVI". Només cal veure com s'ha sulfurat la dreta amb la qüestió mexicana.

pau riba guitarra

El primer hippy il·lustre de la cançó catalana considera que des que ell va començar a compondre sempre ha estat independentista "en tots els aspectes de la meva existència: sempre he volgut independitzar-me, no dependre de totes aquelles coses que hagin pogut coartar les meves llibertats. I el franquisme coartava a sac. Aquesta ideologia segueix viva, i en ascens; el meu independentisme resplendeix més que mai”.

pau riba dormint

@pau.riba

I ho diu algú que recorda que aquella Dioptria es va publicar com a resposta a un franquisme que oprimia la cultura i tot el que tingués a veure amb el català. Un geni de la cançó. I de la paraula. Però les dioptries que té Espanya sobre el que passa a Catalunya van en augment.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat