La cançó més famosa de la cantant Pasión Vega és "María se bebe las calles", on deia que la tal Maria "nunca dice que no, es la esclava de su señor, ella siempre lo perdona a sus pies sobre la lona. Su patria es su casa, su mundo la cocina y se le viene encima". Ara, a l'autora d'aquesta reivindicativa lletra se li han llençat al damunt després d'unes paraules sobre el masclisme que molts han considerat desafortunades.

 

A post shared by Pasion Vega (@pasionvega_oficial) on

En una entrevista a la revista Papel, del diari El Mundo, la cantant, parlant sobre si hi ha masclisme o no en la indústria de la música, reconeix que en la seva carrera no ho ha notat mai, però ella mateixa reconeix que és "muy particular y estoy al margen de muchas cosas. Soy una mujer con mucha fuerza y, cuando algo no me gusta, lo digo. He tenido mis encontronazos y cosas que no me han gustado, pero no he tenido problemas". Quan la periodista li recorda que potser d'altres companyes de professió sí poden haver tingut males experiències, Vega respon lamentant que la societat consideri masclista la indústria, i assenyala els homes masclistes... i a les seves mares: "Hay hombres y mujeres que son machistas, que permiten. Siempre digo que detrás de un hombre machista hay una madre machista que lo ha criado así".

 

A post shared by Pasion Vega (@pasionvega_oficial) on

El seu nou treball discogràfic es diu "40 quilates", títol que podria fer referència a la quantitat de crítiques que ha rebut després del seu anàlisi de la situació, especialment, per obviar en l'equació, l'educació que transmeten als fills no només les mares, sinó també els pares:

Vega continua parlant d'homes i dones assegurant que "nosotras nos exigimos más. Queremos ser buenas madres, buenas hijas, buenas profesionales, queremos llegar a tantos frentes que a veces somos nuestro peor enemigo. Se van dado pasos positivos, pero las mujeres nos tenemos que unir más". Per Vega, però, pot ser positiu que a l'actual govern hi hagi més dones que homes, ja que "las mujeres somos diferentes gobernando y se debe notar, no para que nos beneficien sino para que se den cuenta de aquellas grietas que todavía existen para las mujeres a las que otros gobiernos no han podido llegar".