“Sí, se puede”, aquest és l’eslògan que mou políticament Pablo Iglesias i Irene Montero, líder i portaveu d'Unidos Podemos, respectivament. En temes polítics es podria discutir si realment han “pogut”, però no passaria el mateix en l’amor. Tots dos diputats, que mantenien una relació sentimental des de fa un temps, haurien trencat.

Segons explica Informalia, la ruptura entre Montero i Iglesias encara no seria definitiva. “S’han separat per un temps”, és l’explicació que es dona sobre la parella, que es trobaria immersa en una profunda crisi.

El trencament -no definitiu- ja és sabut pels seus companys de partit des de fa setmanes, i fins i tot per diputats d’altres partits amb què comparteixen espai al Congrés. Ningú se n’ha pronunciat encara, però la qüestió estaria afectant d'allò més el nucli proper a tots dos dins Podemos.

De fer-se oficial la ruptura, és una incògnita si Iglesias i Montero decidiran fer-ho públic. Així ho va fer el líder de Podemos quan va posar punt final a la seva relació amb Tania Sánchez, ara companya del seu mateix partit al Congrés. En aquell moment, a principis de 2015, tots dos van fer un escrit a Facebook arran del coneixement mediàtic de la seva relació.

Utilitzaran Montero i Iglesias les xarxes socials per anunciar la ruptura, si finalment es produeix? És més, seguiran asseguts colze amb colze al Congrés com ara?