Mery Bas, de 55 anys, i Mark Dasousa, de 47 anys, són la parella del dia. Valencians, casats des de fa més de dues dècades, pares de dos fills i des d'aquest dissabte a la nit, amb el seu grup Nebulossa, els flamants vencedors del Benidorm Fest amb un tema que sona i sonarà a tot arreu, Zorra, i per tant, els representants d'Espanya a la pròxima edició del festival d'Eurovisió.

Tothom cantant des de ja el "Si salgo sola, soy la zorra. Si me divierto, la más zorra. Si alargo y se me hace de día. Soy más zorra todavía. Cuando consigo lo que quiero (zorra, zorra). Jamás es porque lo merezco (zorra, zorra). Y aunque me esté comiendo el mundo. No se valora ni un segundo(Zorra, zorra, zorra). A la que ya no le va mal (Zorra, zorra, zorra). A la que todo le da igual. Lapídame si ya total. Soy una zorra de postal". Irreverent, sense prejudicis, empoderada i des de ja, un himne que representarà a Espanya al festival. Un nou motiu perquè els hiperventilats ultres dretanosos de les espanyes comencin a treure foc pels queixals, l'Espanya masclista, homòfoba i machirula ja ha posat en marxa els ventiladors de brossa i indignació.

I més que ho faran quan sàpiguen que el Mark, en una recent entrevista a El País, quan li van preguntar si "¿es sencillo vivir de la música fuera de Madrid o Barcelona?", va respondre revelant que ha format part molts anys d'un grup indepe: "No paré de trabajar desde que me conecté a la escena de bandas que cantaban en valenciano, como 'La Gossa Sorda' (cuyas letras proclamaban la independencia de los denominados Países Catalanes). Durante 10 años estuve girando con ellos. Me ayudaron a crecer y yo a ellos. No teníamos una industria como Cataluña, más acostumbrada a consumir música en catalán. En Valencia había que incluir la ideología en las letras de las canciones porque el discurso político no estaba tan naturalizado como allí. Con la Gossa Sorda fuimos de gira por Croacia y República Checa cantando en valenciano. Pensábamos que no iban a entender nada. Pero lo disfrutaron". El hate ja ha començat:

 Als ultres, missatge que ressona com una plantofada a la cara: Zorra. Nebulossa, meravellosos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!