Tradicionalment al món de la cultura se li ha pressuposat una sensibilitat especial a l'hora d'alçar la veu contra les injustícies i pronunciar-se sobre fets extraculturals. Però d'un temps ençà, especialment pel que fa al procés, molts cantants i actors es limiten a cantar i actuar. Només parlen per entonar les seves lletres o recitar els seus textos i prefereixen posar-se de perfil quan els pregunten per l'independentisme o els presos polítics. No és el cas de Nacho Vegas.

nacho vegas2

@nachovegasig

El cantautor asturià s'ha caracteritzat per simpatitzar amb diferents causes ciutadanes donant suport a la PAH o presentant-se a les llistes d'anticapitalistes en una assemblea ciutadana estatal de Podemos. També va ser sonat el seu affaire sentimental amb la pepera Andrea Levy i actual consellera de Cultura a l'Ajuntament de Madrid: "nunca han puesto la etiqueta de noviazgo, aunque se organizan para verse, fundamentalmente en viajes de Vegas a Madrid, donde hace dos semanas les pillaron besándose en la calle Goya", escrivien a El Mundo.

Andrea Levy discos @andrealevysoler

@andrealevysoler

Vegas, evidentment als antípodes que Levy, s'ha mostrat sempre molt crític amb les dretes que han trobat en el sobiranisme català l'excusa perfecte per justificar-ho tot. Les esquerres també reben: "Me espeluzna la falta de sensibilidad y de solidaridad de cierta izquierda madrileña con el soberanismo en Cataluña". I defensarà els presos polítics allà on vagi. Tot i desmarcar-se de posicions nacionalistes, "Sabe Marx que estoy en las antípodas ideológicas Jordi Turull, por ejemplo, pero toca defender a los represaliados, sean políticos, activistas o músicos". I aquest dijous ho ha tornat a fer.

nacho vegas apolo

@nachovegasig

Sala Apolo de Barcelona. Vegas fa un excel·lent concert ple dels seus temes més celebrats. Però com no podia ser d'una altra manera, també hi ha hagut lloc per reivindicacions:

Un concert molt especial pel públic que el va poder gaudir.