L'actor nordamericà Gary Sinise és un dels habituals robaescenes en moltíssimes pel·lícules on ell no és l'intèrpret protagonista i sí un secundari de luxe. També, és clar, ha protagonitzat alguns films, el seu currículum és llarg després de tota una vida davant càmeres, ja sigui a la gran o a la petita pantalla, on també s'ha prodigat a l'hora de participar en diferents sèries.

Atenció a la llista, perquè és de traca. Pel·lícules com De ratones y hombres, Apolo 13, Rápida y mortal, Snake eyes, La milla verde, Misión a Marte, Capitán América: El soldado de invierno i sèries com Mentes criminales CSI (fent el paper de 'Mac Taylor'). Evidentment, però, sempre serà el "Tinent Dan" de qui es feia amic Tom Hanks a Forrest Gump, que es queda sense cames per un accident a la Guerra del Vietnam, a qui Gump salva la vida i tot i que en un primer moment és cruel amb ell perquè preferia morir que no viure així, després li agraeix i refà la seva vida, per exemple, fent-se pescador de gambes. Paper que li va valdre la seva única nominació a l'Oscar.

Ara, però, Sinise acaba de viure el pitjor moment de la seva vida. Un moment personal que no té res a veure amb la seva carrera. I és que l'intèrpret acaba de comunicar la mort del seu fill McCanna, més conegut com 'Mac', amb només 33 anys per culpa d'un maleït càncer. El jove va morir el passat 5 de gener, però la notícia no s'ha donat a conèixer fins ara, quan la família ha trobat ànims d'on no n'hi ha per comunicar-ho als fans. Mac patia un càncer d'ossos molt estrany i poc habitual, tant com que afecta un de cada milió de persones l'any. El mateix actor ha estat qui ha commogut tothom amb les seves paraules a xarxes socials i les de la fundació benèfica, on han agraït el suport rebut en tot moment i mentre ha durat la malaltia del seu fill i els missatges d'escalf.

Mac Sinise portava cinc anys i mig patint aquest càncer anomenat cordoma i era el fill mitjà dels tres que té Sinise amb la seva dona Moira Harris, l'únic noi, ja que també té la seva filla Sophie, la gran, de 35 anys, i la petita, que en té 32, Ella. Tot i estar "devastats", la família té clar que per fi el jove "ha deixat de patir": "La lluita contra el càncer de la nostra família ha durat cinc anys i mig i s'havia tornat cada cop més difícil a mesura que passava el temps. I encara que ens faci mal al cor per trobar-lo a faltar, ens reconforta saber que el Mac ja no ha de patir i ens inspira i commou com ho va aconseguir. Com qualsevol família que experimenta una pèrdua així, estem desconsolats i ho hem estat intentant suportar el millor que podem".

Sinise ha estat molt clar a l'hora d'explicar eal dolor irreparable que sent en aquests moments: "Com a pare, és molt dur perdre un fill. El meu cor està amb tots aquells que han patit una pèrdua similar i amb qualsevol que hagi perdut un ésser estimat. El meu fill va lluitar la batalla contra un càncer que no té cura i mai va deixar d'intentar viure. El Mac estimava el cinema, li deien que s'assemblava al soldat al final de l'extraordinària pel·lícula '1917'. Al camp de batalla, les bombes esclaten al seu voltant, i l'enderroquen una vegada i una altra, però ell segueix aixecant-se, no es dóna per vençut i continua corrent cap endavant".

1917
'1917'

Mac Sinise va ser diagnosticat amb la malaltia l'any 2018, només dos mesos després que se sabés que la seva mare també patia càncer, en aquest cas, de pit, i van començar gairebé alhora el tractament. En el cas de la seva mare, va aconseguir remetre i ara per ara és lliure de la malaltia. Gary Sinise, que té 68 anys, també ha parlat de què movia per dins el seu fill: la música, tocar la bateria i fins i tot, havia produït un disc, Mac Sinise: Resurrection and Revival. Unes paraules finals per recordar-lo, que han acabat de commoure els seguidors: “El Mac va ser tota una llum guia per a nosaltres i una inspiració increïble per als qui el van conèixer i van estimar. Va enfrontar la seva batalla amb elegància, valentia i amor". Descansi en pau.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!